ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
Σελ. /24
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε χτες η τριήμερη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στήνοντας από κοινού με τη ΝΔ μία παραπλανητική κοκορομαχία με επίκεντρο τις παρακολουθήσεις, τις υποκλοπές, τη διαφθορά και το μαύρο χρήμα, εξαπολύοντας αλληλοκατηγορίες για το ποιος παρακολουθεί ποιον, ποιος τα παίρνει από ποιον και άλλα παρόμοια, για να μένουν στο απυρόβλητο τα πραγματικά επίδικα:

Δηλαδή ο βούρκος του θεσμικού πλαισίου των νόμων, Οδηγιών και κανονισμών της ΕΕ και διεθνών συμβάσεων, που έχουν ψηφίσει από κοινού και που στήνει στα 5 μέτρα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, η συνενοχή τους για την παρακολούθηση στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό - δηλαδή ενός ολόκληρου Κόμματος, - από το 2016 έως τον Απρίλη του 2022, και βέβαια η στρατηγική τους σύμπλευση για την προώθηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, τσακίζοντας τις ανάγκες του λαού.

Αυτά ακριβώς τα πραγματικά επίδικα ανέδειξαν με τις παρεμβάσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η μομφή του Κόμματος προς την κυβέρνηση είναι δεδομένη και διαρκής και αφορά τόσο το σκάνδαλο των υποκλοπών, όσο και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός και αυτή εκφράζεται και στους αγώνες και στη Βουλή. Ξεκαθάρισαν ότι από τη μομφή του ΚΚΕ δεν εξαιρείται καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα που στηρίζει το σάπιο σύστημα, απευθύνοντας στον λαό κάλεσμα να καταδικάσει μαχητικά και αγωνιστικά την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, να μην ανεχτεί το δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», να συμπορευτεί με το ΚΚΕ δυναμώνοντας τον αγώνα για τις δικές του ανάγκες.

Η συζήτηση ολοκληρώνεται σήμερα με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι μάχες των μαχών για το ΚΚΕ δίνονται στην οργάνωση του αγώνα

Eurokinissi

Σε αντίθεση με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζουν «μάχη των μαχών» τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όπου ο ένας βγάζει τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, το ΚΚΕ θεωρεί μάχες των μαχών τις προσπάθειες των εργαζομένων να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες δουλειάς, να διεκδικήσουν, να οργανώσουν απεργία, στην ύπαιθρο οι αγρότες, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή.

Η Αλ. Παπαρήγα χαρακτήρισε μεγάλο σκάνδαλο τις υποκλοπές, παρατήρησε ωστόσο ότι οι παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 δεν χαρακτηρίστηκαν «δημοκρατική εκτροπή», καθώς - όπως είπε - για ορισμένους είναι ανεκτό ή και επιθυμητό να παρακολουθείται το ΚΚΕ.

Πρόσθεσε δε ότι ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ενέργειες να ερευνηθεί η υπόθεση σε βάρος του ΚΚΕ, παρότι η ΝΔ την αναφέρει από χτες περιστασιακά για να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας ότι και επί διακυβέρνησής της υπήρξαν κρούσματα. Την ίδια ώρα, σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει κουβέντα και το ΠΑΣΟΚ ψελλίζει κάτι πού και πού.

Το αποκορύφωμα, συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα, ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, που ναι μεν υπέγραψε για τη σύγκλησή της αλλά αποχώρησε, για να μη γίνει συζήτηση, κάνοντας συνειδητή επιλογή συγκάλυψης όσον αφορά τις παρακολουθήσεις σε βάρος του ΚΚΕ.

Ενώ σχολιάζοντας τα ερωτήματα της κυβέρνησης που τάχα ρωτάει για το πώς είναι δυνατόν όλο το προηγούμενο διάστημα να διέρρεαν μέσα από την ΕΥΠ απόρρητα έγγραφα, τα οποία δόθηκαν κανονικά σε ΜΜΕ, αναφέρθηκε στα γεγονότα και με βάση αυτά ρώτησε: «Εχουμε δικαίωμα εμείς ως ΚΚΕ, θύμα παρακολούθησης από πάντα, να σκεφτούμε ότι μέσα στην ΕΥΠ υπάρχουν θύλακες, διαπλεκόμενοι, άλλοτε με οικονομικά ή με πολιτικά συμφέροντα, ή κι αν δεν είναι ταυτισμένοι με κόμματα - δεν έχουμε τέτοιες αποδείξεις - υπηρετούν ή βοηθάνε, εξυπηρετούν διάφορα σενάρια;».

Και ξεκαθάρισε ότι τα σκάνδαλα, που υπάρχουν παντού, σε όλες τις χώρες, βγαίνουν οργανωμένα είτε από ανταγωνιστικούς επιχειρηματικούς ομίλους, είτε σε διασύνδεση με πολιτικούς παράγοντες, και χρησιμοποιούνται πολλές φορές για αναδιατάξεις ή για στερέωση του πολιτικού σκηνικού. «Επομένως, στο ίδιο το σύστημα, μέσα σε αυτό το σύστημα, στην αστική δημοκρατία, όλα χωράνε», τόνισε, από την άρση του αστικού κοινοβουλίου για ένα διάστημα έως την άρση απορρήτου που έχουν ψηφίσει όλα τα άλλα κόμματα.

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που ρίχνει το βάρος στην οργάνωση των λαϊκών αγώνων, οι οποίοι εκφράζουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, που θα πάει χαμένη αν δεν εκφραστεί με ψήφο στο ΚΚΕ, αφού «χαμένη ψήφος είναι αυτή που πάει στα κόμματα που διαχειρίζονται το σύστημα».

ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ
Με την υπογραφή όλων σας το κράτος της καταστολής και του αυταρχισμού

Το ΚΚΕ αποδίδει μομφή στην κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, καταψηφίζοντας τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που φέρνει στη Βουλή αλλά και πρωτοστατώντας στους αγώνες για την προστασία του λαού, επισήμανε στην ομιλία της στη Βουλή η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του Κόμματος, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ αποδίδει μομφή στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με βάση και τα όσα αποκαλύπτονται από την επιστολή της ΑΔΑΕ, που επιβάλλουν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Κατήγγειλε, παράλληλα, τις ευθύνες των άλλων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το δυσώδες θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει και ψηφίσει όλα τα τελευταία χρόνια, ανάγοντας σε επίσημο δόγμα το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» που τελικά βάζει στο στόχαστρο τον λαό και τους αγώνες του.

«Με την υπογραφή όλων σας, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, συνδιαμορφώθηκε το θεσμικό πλαίσιο για να θωρακιστεί το κράτος της καταστολής, του αυταρχισμού, της σαπίλας και των παρακολουθήσεων», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η σύμπραξή τους αποδείχθηκε και στην υπόθεση των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ από το 2016 έως το 2022, όπου με μοιρασμένους ρόλους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, ενώ η ΑΔΑΕ σφυρίζει αδιάφορα παρά τις σοβαρές καταγγελίες που υπάρχουν.

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Η αστική δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς παρακολουθήσεις και καταστολή

Η αστική δημοκρατία σας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς παρακολουθήσεις, φακελώματα, καταστολή, καταπάτηση δικαιωμάτων του λαού, σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο λαός, τόνισε, βιώνει με όλες τις πολιτικές τα βάσανα που προκύπτουν από το ληστρικό εκμεταλλευτικό σύστημα, την ώρα που η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα δεν λένε κουβέντα για τις αιτίες των παρακολουθήσεων, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης.

Κατήγγειλε ακόμα την απροθυμία όλων των αστικών κομμάτων να διερευνηθούν σε βάθος οι παρακολουθήσεις σε βάρος του ΚΚΕ επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. «Γιατί τελικά έχετε σύμπνοια και πολύ επιλεκτικές ευαισθησίες ώστε να μη διερευνηθούν οι παρακολουθήσεις σε βάρος του ΚΚΕ. Ωστόσο και οι παρακολουθήσεις είναι σύμφυτες με αυτό το σάπιο σύστημα. Αλήθεια, το ότι η χώρα έχει γίνει προγεφύρωμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, πολεμικό ορμητήριο με στρατιωτικές βάσεις διασπαρμένες σε όλη τη χώρα υπονομεύοντας την ασφάλεια του λαού με υπογραφές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, εμπλεκόμενη όλο και πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δεν αποτελεί βασική πηγή για να αλωνίζουν μυστικές υπηρεσίες και να γίνονται συναλλαγές, να οξύνονται οι ανταγωνισμοί ειδικά μεταξύ των μεγαλοεπιχειρηματιών πωλήσεων οπλικών συστημάτων; Τσιμουδιά και καμία αναφορά δεν κάνετε γιατί είστε όλοι βουτηγμένοι ως τον λαιμό», σημείωσε.

Αναφορά έκανε και στους αγώνες της αγροτιάς, τους οποίους ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως εποχιακό φαινόμενο, λέγοντας ψέματα για καλές τιμές σε μια σειρά από προϊόντα. «Οι αγρότες δεν βγαίνουν στους δρόμους από συνήθεια», τόνισε, «βγαίνουν γιατί είναι μεγάλα τα προβλήματά τους διαχρονικά (...) Κανένα συμφέρον δεν έχουν να αναμένουν σωτηρία από κυβερνητικές εναλλαγές. Το ίδιο ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους». Και κάλεσε τον λαό αν θέλει να απαλλαγεί απ' τη σαπίλα και τη δυσωδία να μην εμπιστευτεί κανένα από τα κόμματα που του έχουν χαντακώσει τη ζωή και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ που πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα.

Καμία διαφορά...

Μερικές φορές η αλήθεια είναι πολύ απλή και πάντα κατανοητή. Οπως για παράδειγμα η παρακάτω φράση:

«Εδώ δεν μιλάμε να συγκρίνουμε δύο κόμματα, γιατί δεν έχουμε καμία διαφορά μεταξύ μας, κυρίως σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, όπως τα θέματα δημοκρατίας»...

Ποια είναι τα κόμματα που είναι ίδια μεταξύ τους; Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος κάνει αυτήν την ειλικρινή διαπίστωση; Η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό. Με ποια αφορμή; Μα... με όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής. Οτι δηλαδή έβγαζε ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα και από την πολλή μπόχα, δεν αντέχουν ούτε και οι ίδιοι...

Πάντως, έχουν απόλυτο δίκιο. Δεν έχουν καμία διαφορά σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, αφού και οι δύο ψήφισαν και υλοποίησαν το βρώμικο θεσμικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τις υποκλοπές και το δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», που επιτρέπει τα λογισμικά παρακολούθησης, είτε είναι κακόβουλα είτε ...καλόβουλα. Αλλωστε είναι τόσα και τόσα τα ...«σοβαρά ζητήματα» στα οποία πράγματι δεν έχουν καμία διαφορά στη στρατηγική που καθηλώνει τον λαό στη φτώχεια και την ακρίβεια και εκτοξεύει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Εκθετοι όλοι σας για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ

Ο Γιώργος Λαμπρούλης ανέδειξε ότι τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση «είναι πολιτικά έκθετες, έχουν βαρύτατες ευθύνες στη συγκάλυψη των υποθέσεων των υποκλοπών, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συγκάλυψη των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ, στις οποίες δεν έκαναν τίποτα για την αποκάλυψη των υπαίτιων.

Ετσι, το αστικό κράτος από τη μία επικαλείται την προστασία των επικοινωνιών και από την άλλη οργανώνει τέτοιες ενέργειες, με το επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που διατηρείται από όλες τις κυβερνήσεις, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι προστάτης των δικαιωμάτων του είναι ο ίδιος ο λαός, που δεν συμβιβάζεται με κανέναν «Μεγάλο Αδερφό» στη ζωή και τη δράση του.

Συνεχίζοντας ο Γ. Λαμπρούλης στηλίτευσε τη διαχρονική προώθηση μέτρων για την υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ και του κεφαλαίου για την ανάπτυξη των κερδών, όπως στην Υγεία, όπου η κυβέρνηση εφάρμοσε μια πολιτική που αξιοποίησε την πανδημία ως ευκαιρία για αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο σύστημα Υγείας, μια πολιτική που βλέπει την Υγεία ως πεδίο επιχειρηματικής δράσης. Τα σχέδια όλων των κυβερνήσεων οδηγούν από το κακό στο χειρότερο τους όρους ζωής και την υγεία του λαού, αφού υποτάσσονται στη στρατηγική που θέλει την υγεία εμπόρευμα, με αποτέλεσμα «τα οξυμένα προβλήματα του λαού για την προστασία και την αποκατάσταση της υγείας του να επιδεινώνονται», τόνισε, για να συμπληρώσει ότι «δεν υπάρχει δίκαιο αίτημα του λαού για προστασία της υγείας τους που να μη σκοντάφτει σε αυτήν τη στρατηγική».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ
Με συνέπεια θα καταψηφίζουμε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση

Ο Γιάννης Δελής ανέφερε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ εκτός από τον δρόμο και στη Βουλή, όπως «σταθερά και αταλάντευτα καταψηφίζαμε όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, που με τις πολιτικές τους για τα κέρδη των λίγων ρήμαζαν η μία μετά την άλλη τις ζωές του λαού μας».

Συνεχίζοντας τόνισε πως ο λαός γνωρίζει ότι το ΚΚΕ οργανώνει τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση και στις πιο δύσκολες συνθήκες και μέμφεται όλους τους υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής, που στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» ασπάζονται το επικίνδυνο δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», για να στηρίζουν την αστική εξουσία και το κράτος της.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ θύμισε ότι το θεσμικό πλαίσιο παρακολουθήσεων και συγκάλυψης είναι έργο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και φυσικά της ΕΕ, καθώς πέρυσι στη Βουλή όλοι μαζί ψήφισαν τον ευρωπαϊκό Κανονισμό που επιτρέπει σε κατασκοπευτικά λογισμικά να αλωνίζουν νόμιμα και στη χώρα μας.

Επίσης ανέδειξε τη συμπόρευση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων στα βασικά ζητήματα, που καθορίζουν και τα μικρά. Αυτό - τόνισε - το διαπιστώνουν οι καλλιτέχνες, που υποβαθμίστηκαν από τη ΝΔ σε απόφοιτους Λυκείου, που σε αυτό έστρωσε τον δρόμο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με την κατηγοριοποίηση και υποβάθμιση των πτυχίων.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Διαγκωνίζεστε ποιος κάνει καλύτερα το χειρότερο για τους πολλούς

Την υποκρισία του αστικού πολιτικού συστήματος, που μιλά για «νομιμότητα» σχετικά με τις υποκλοπές, την ώρα που έχει τσακίσει τα δικαιώματα του λαού στην εργασία, στην Ασφάλιση, στους μισθούς, συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στο πλαίσιο των σχεδιασμών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Σημείωσε τη σύμπλευση των αστικών πολιτικών κομμάτων με την ΕΕ των λόμπι και των ΜΚΟ, που παίρνουν κυβερνητικά κεφάλαια ή χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία και με τη μορφή ΣΔΙΤ έχουν αναλάβει τη φροντίδα της Υγείας, της Παιδείας, των βιασμένων παιδιών, των κακοποιημένων γυναικών.

«ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζεστε για το ποιος θα κάνει καλύτερα το χειρότερο για τους πολλούς», σημείωσε χαρακτηριστικά και στηλίτευσε την αντεργατική πολιτική τους, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της ανασφάλιστης εργαζόμενης μητέρας στο Ξυλόκαστρο, η οποία ασφαλίστηκε μετά θάνατο, ως χάρη από την κυβέρνηση!

Σημείωσε ακόμα την υποκρισία των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που κόπτονται για τη ρύθμιση σχετικά με το «κόμμα Κασιδιάρη», την ώρα που οι ίδιες δυνάμεις συνέπραξαν και συμμετείχαν σε κοινό ψηφοδέλτιο με τη Χρυσή Αυγή στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

«Εσείς μιλάτε για νομιμότητα, όταν τα πάντα που κάνετε, είναι βαθιά αντιλαϊκά. Μόνο το ΚΚΕ δικαιούται να λέει ότι είναι αυτονόητη η μομφή κατά της αντιλαϊκής πολιτικής», κατέληξε η Λ. Κανέλλη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Η πραγματική μομφή του λαού με ΚΚΕ πιο δυνατό

«Η πραγματική μομφή, του λαού, χρειάζεται να είναι βροντερή, με τη συμμετοχή του στον αγώνα του και με την ψήφο του στις επερχόμενες εκλογές, με ένα ΚΚΕ πιο δυνατό», τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, σημειώνοντας ότι με βάση και τα πρόσφατα στοιχεία για τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται με τερτίπια, καθώς και ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Το ίδιο, σημείωσε, πρέπει να κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που έχουν βάλει την υπογραφή τους στο θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, της καταστολής και της συγκάλυψης υποθέσεων όπως οι παρακολουθήσεις στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Υπογράμμισε την καθημερινή επιδείνωση της θέσης των λαϊκών οικογενειών, καταγγέλλοντας τα υπόλοιπα κόμματα για το ότι στήριξαν διαχρονικά την πλουτοκρατία σε βάρος των εργαζομένων. Ο λαός δεν ξεχνά τα μνημόνια που ψήφισαν όλοι μαζί, είπε, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, με φοροαπαλλαγές, προνόμια και επιδοτήσεις στους επιχειρηματίες, την ώρα που ο πληθωρισμός μείωσε δραστικά την αγοραστική δύναμη του μισθού των εργαζομένων, ο οποίος παραμένει καθηλωμένος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν καμία δουλειά με τα κόμματα του κεφαλαίου και ότι το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος και ανασφαλής, ή αν θα είναι δυνατός ο λαός, με το ΚΚΕ και το κίνημά του, και αδύναμη η κυβέρνηση.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ