ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο στις 7 μ.μ. η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στο Παλαί ντε Σπορ

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας / Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, αύριο Σάββατο 28 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Παλαί ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη, οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Γιώργο Νταλάρα και τους Ασπασία Στρατηγού και Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας του καιρού, καθημερινά οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στη Θεσσαλονίκη και τους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της εκδήλωσης. Μεταφέρουν το κάλεσμα συμμετοχής σε χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές, όπου ζει, μορφώνεται και εργάζεται ο λαός. Παράλληλα με το πλατύ πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιούν με το Κάλεσμα της ΚΕ για συμπόρευση με το ΚΚΕ, αλλά και μέσα από μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης. Ταυτόχρονα «κοκκινίζουν» την πόλη στο πλαίσιο της οπτικής προπαγάνδας.

Στην εκδήλωση η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» (Πλάτωνος 7, Θεσσαλονίκη).

Στον χώρο της εκδήλωσης, στο Παλαί ντε Σπορ, θα λειτουργεί διαμορφωμένος χώρος για παιδιά. Οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» θα μπορούν παίζοντας να μάθουν για τα δικαιώματα των παιδιών σε όλο τον κόσμο και οι μικρότεροι να γνωριστούν μεταξύ τους παίζοντας και ζωγραφίζοντας.

Για την πρόσβαση με αυτοκίνητα έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα ελεύθερου πάρκινγκ στους χώρους της ΔΕΘ.

Ενα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, στη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα, ο Γιώργος Νταλάρας, μαζί με την Ασπασία Στρατηγού και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη θα παρουσιάσουν τραγούδια από τα εμβληματικά έργα του Απόστολου Καλδάρα «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινός Εσπερινός», αλλά και άλλα γνωστά τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Συντελεστές θα είναι:

Μουσικοί: Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι), Ηλίας Μαντικός (κανονάκι), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι), Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Γιάννης Πλαγιανάκος (κοντραμπάσο), Στράτος Σαμιώτης (κρουστά), Δημήτρης Χριστοδουλάκης (ντραμς).

Ενορχήστρωση - επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Νταλάρας.

Ενορχηστρωτική επιμέλεια: Γιώργος Παπαχριστούδης.

Σκηνοθετική επιμέλεια προβολών: Σούλης Νίκος.

Σχεδιασμός ήχου, ηχοληψία: Αντώνης Ζαχόπουλος, stage, Βαγγέλης Κουλούρης, FoH. Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος.

Λεωφορεία για το Παλαί ντε Σπορ

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής του κόσμου λεωφορεία θα αναχωρήσουν από:

Εύοσμο: Μ. Αλεξάνδρου 102 (στο ύψος της πλατείας Ευόσμου) στις 6 μ.μ.

Μηχανιώνα: Από το Καψαλάκειο, στις 5 μ.μ.

Σέρρες: Από το Εργατικό Κέντρο, στις 4.30 μ.μ.

Λιτόχωρο: Από την πλατεία, στις 5 μ.μ.

Κατερίνη: Από την κεντρική πλατεία, στις 5.30 μ.μ.

Εδεσσα: Από την πλατεία Ποιμενιδών, στις 5 μ.μ.

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία ανοχή στο δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»!

Με νέο φυλλάδιό του το ΚΚΕ για τις εξελίξεις γύρω από τις υποκλοπές αναδεικνύει την ανάγκη να μην υπάρξει καμία ανοχή στο δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»!

Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε αυτό:

Οι σοβαρές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν το δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων». Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να αναλάβει τις ευθύνες της επιλέγει να τις αποφεύγει, με στόχο να εμπεδώσει την ανοχή του λαού στις παρακολουθήσεις.

Το απαράδεκτο δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων» έχει χτιστεί με πολλούς διαδοχικούς νόμους, που στο στόχαστρο τελικά βάζουν τον «εχθρό - λαό». Κάθε κυβέρνηση προσέθετε και από ένα λιθαράκι, ώστε αυτοί οι νόμοι να γίνονται πιο εχθρικοί για τον λαό.

Κανένα συγχωροχάρτι!

Δεν θα γλιτώσουν τις ευθύνες τους ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που έχουν διαμορφώσει τον θεσμικό βούρκο των παρακολουθήσεων. (...)

Προστάτης από τους "προστάτες" είναι ο ίδιος ο λαός, που δεν συμβιβάζεται με «μεγάλους αδερφούς» στη ζωή και τη δράση του.

Δεν αποδέχεται το φακέλωμα και τον χαφιεδισμό, αλλά σημαδεύει τον πραγματικό του αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του, τα κόμματα που την υπηρετούν και οργανώνει την αντεπίθεσή του για να προστατεύει πραγματικά ο ίδιος τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό!

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Λαμία

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, την Κυριακή 29 Γενάρη στις 11 π.μ. θα επισκεφτεί τη Λαμία και θα συναντηθεί με τις επιτροπές πλημμυροπαθών και με κατοίκους της περιοχής στο χωριό Κόμμα (cafe «Μαντέ»).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ