Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αλλη μια απόπειρα αρπαγής λαϊκής περιουσίας χαμηλοσυνταξιούχου

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη σήμερα ενάντια σε πλειστηριασμό

Αλλη μια απόπειρα αρπαγής λαϊκής περιουσίας καταγγέλλει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί, έξω από το κατάστημα της ERB RECOVERY DAC (Λέοντος Σοφού 18, δίπλα στην Eurobank).

Σπίτι χαμηλοσυνταξιούχου δασκάλου, στους Αμπελόκηπους, βγαίνει στο σφυρί για 56.000 ευρώ. Το χρέος προς την τράπεζα αφορά στεγαστικό δάνειο.

Με ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αμπελοκήπων καταγγέλλει τις προκλητικές απαιτήσεις των «κορακιών» και τους πλειστηριασμούς. Αναδεικνύει ότι οι εταιρείες - «κοράκια» έχουν ξεσαλώσει με το νομοθετικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τη ληστεία και την τοκογλυφία και στοχοποιεί τους οφειλέτες και το οργανωμένο κίνημα ως κοινούς εγκληματίες. Καλεί τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, τις λαϊκές οικογένειες «απέναντι στο ενιαίο μέτωπο τραπεζιτών - κυβέρνησης, να αντιτάξουν τα όπλα της συλλογικής πάλης και της αλληλεγγύης. Να απαιτήσουν να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ