Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργούμε και λέμε «όχι» στη ζωή - λάστιχο

Δήλωση της Ντίνας Γκογκάκη, προέδρου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Μπροστά στην κινητοποίηση η Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» τα εξής:

«Την Κυριακή 27 Νοέμβρη οι εμποροϋπάλληλοι μπορούμε με τη συμμετοχή μας στην απεργία να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε κράτος και εργοδοσία ότι δεν παραιτούμαστε από τον αγώνα μας για κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Να πούμε ένα μεγάλο "όχι" στη ζωή - λάστιχο.

Εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει μια "μαύρη" περίοδος για τους χιλιάδες εργαζόμενους στο εμπόριο, με αφόρητη πίεση και τρελούς ρυθμούς για να βγει δυσανάλογος όγκος δουλειάς σε σχέση με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί η κάθε επιχείρηση. Τα ωράρια, τα προγράμματα είναι στην κυριολεξία λάστιχο. Καθημερινά 12ωρα, μέσα στη βδομάδα σπαστά, άλλο ωράριο τη Δευτέρα, άλλο την Τρίτη και πάει λέγοντας. Ακόμα και το ρεπό πάει περίπατο. "Black Friday", "Cyber Monday", εορταστικό ωράριο και μέσα σε ένα ενάμιση μήνα τα καταστήματα θα ανοίξουν τέσσερις Κυριακές! Χαράς ευαγγέλιο για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας, κόλαση για τους εμποροϋπαλλήλους.

Το τσάκισμα των Κυριακών, των ωραρίων και των προγραμμάτων μας, σε συνδυασμό με τους καθηλωμένους εδώ και μια δεκαετία μισθούς, το ζόρι που τραβάμε για να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες, έχουν φέρει πολλούς συναδέλφους στα όριά τους. "Κάτι πρέπει να κάνουμε", "δεν πάει άλλο", ακούγεται όλο και πιο συχνά μέσα στα καταστήματα μεταξύ συναδέλφων. Ας κάνουμε λοιπόν το βήμα και την Κυριακή 27 Νοέμβρη να δηλώσουμε πολλοί περισσότεροι απεργοί, να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του σωματείου και των παραρτημάτων του, μαζί με τους μικρέμπορους και με τη στήριξη των γυναικείων συλλόγων της ΟΓΕ και άλλων φορέων του μαζικού κινήματος.

Με τον αέρα και την αισιοδοξία που μας έδωσε η μεγάλη πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη να διεκδικήσουμε: Κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, συνεχές ωράριο χωρίς "σπαστά", προγράμματα εργασίας που δεν θα μας εξοντώνουν, μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους. Να αυξηθούν οι μισθοί μας, υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να καταργηθούν ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ