Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να ανοίξει η ΛΑΡΚΟ, αυξήσεις στους μισθούς, στοπ στους πλειστηριασμούς

Να ανοίξει τη ΛΑΡΚΟ κάλεσε την κυβέρνηση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που συναντήθηκε χτες με αντιπροσωπείες των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων της επιχείρησης.

Στην αρχή της συνάντησης ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κύριος Μητσοτάκης αντί να ειρωνεύεται με τις μπούρδες για το χαβιάρι όλους εκείνους που αμφισβητούν το "καλάθι του νοικοκυριού του" και συνολικά την αντιλαϊκή του πολιτική, καλά θα κάνει να πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας, να αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, να σταματήσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, να ανοίξει τη ΛΑΡΚΟ, να την εκσυγχρονίσει, σε ενιαία λειτουργία, με όλους τους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα. Να σταματήσει αυτό το έγκλημα για την οικονομία της χώρας, για τη λαϊκή περιουσία, για τους εργαζόμενους».

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν την ανησυχία τους σε σχέση με τη συνολικότερη πορεία των εξελίξεων στη ΛΑΡΚΟ και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι δεν υπάρχει σαφής δέσμευση της κυβέρνησης για την ενιαία επαναλειτουργία της επιχείρησης, με όλους τους εργαζομένους και το σύνολο των δικαιωμάτων τους.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αλληλεγγύη και την αμέριστη στήριξη του Κόμματος προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, μέσα κι έξω από τη Βουλή, για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας με πλήρη δικαιώματα.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», δήλωσαν μετά τη συνάντηση εκπρόσωποι των σωματείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε τον αγώνα!(9/9/2022)
«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!» το μήνυμα του ξεσηκωμού(15/2/2022)
Κάλεσμα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για συμμετοχή στον απεργιακό ξεσηκωμό(5/6/2021)
ΑΤΙΤΛΟ(10/4/2021)
Αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν ενωμένοι τον δίκαιο αγώνα τους(10/6/2020)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org