Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέα στάση εργασίας σήμερα στη Ζώνη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο ναυπηγείο «Σπανόπουλου»
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο ναυπηγείο «Σπανόπουλου»
Σε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη των εργασιών και συγκέντρωση στον μώλο της ΔΕΗ προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, ενάντια στους εκβιασμούς που έχει επιστρατεύσει η COSCO απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, με στόχο να αποδεχτούν τις χαμένες θέσεις εργασίας μέσα από τη συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευής. Είναι η δεύτερη στάση εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι μέσα σε αυτή τη βδομάδα. Οπως καταγγέλλουν, η εταιρεία διώχνει πλοία προς επισκευή και απειλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις πως αν δεν δεχθούν τη μετατροπή του μώλου της ΔΕΗ σε car terminal, δεν πρόκειται να ξαναδέσει πλοίο. «Στην απειλή της ανεργίας απαντάμε μαζικά - δυναμικά», διαμηνύουν τα συνδικάτα.

Σε κινητοποιήσεις και στον «Σπανόπουλο»

Στο μεταξύ, σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο ναυπηγείο του ομίλου «Σπανόπουλου» στη Σαλαμίνα, αφού τις προηγούμενες μέρες ήρθαν αντιμέτωποι με την απόλυση δύο συναδέλφων τους.

Χτες προχώρησαν σε στάση εργασίας κατά τη διάρκεια της οποίας το Συνδικάτο Μετάλλου και η εργοστασιακή του επιτροπή ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά την επίθεση της εργοδοσίας. Εκτός από τις απολύσεις, συνεχίζονται για δεύτερο μήνα οι απλήρωτες υπερωρίες, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το ήδη μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την ακρίβεια και την εκτίναξη του κόστους ζωής. Εργαζόμενοι αναγκάζονται σε μετακινήσεις από τη μια εταιρεία του ομίλου στην άλλη, πρακτική που εντείνει την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για όλο το προσωπικό. Η επίθεση αυτή είναι ενταγμένη, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, στα σχέδια της εργοδοσίας να μειώσει το προσωπικό που δουλεύει στο ναυπηγείο και να προχωρήσει στην εργολαβοποίηση σημαντικού μέρους των εργασιών.

Στο φόντο αυτό, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν νέα στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη (από τις 12 μ. έως το τέλος της βάρδιας) και συμμετοχή στη συγκέντρωση στον μώλο της ΔΕΗ, μαζί με τους συναδέλφους τους στη Ζώνη. Και την επόμενη βδομάδα θα συζητήσουν σε Γενική Συνέλευση στον χώρο εργασίας τα επόμενα βήματά τους, συνεχίζοντας τον αγώνα για το δικαίωμά τους στη σταθερή δουλειά και διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ