Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Ερωτηματικά για δωρεάν χρηματοδοτήσεις

Πώς επιλέχτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν δωρεάν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) σεισμοπαθείς, για να επισκευάσουν τα σπίτια τους, ρωτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Αντ. Σκυλλάκος, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με έγγραφα του ΤΤ και του ΥΠΕΧΩΔΕ, το ΤΤ ενέκρινε τη δωρεάν χρηματοδότηση 102 δικαιούχων πληγέντων από το σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999, για την αγορά ή ανέγερση ή αποπεράτωση νέας κατοικίας, σε αντικατάσταση της κατοικίας τους που επλήγη από το σεισμό.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ θυμίζουν ότι το ΔΣ μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Ομως προβλέπεται η συγκρότηση 5μελούς επιτροπής από τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, η οποία εισηγείται σχετικά προς το ΔΣ του ιδρύματος. Μετά την εισήγηση, το ΔΣ παίρνει απόφαση, όπου καθορίζεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η αξιολόγηση των αιτήσεων, οι διαδικασίες, ο κατάλογος και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων σεισμοπαθών, το ύψος τους καταβλητέου σε καθένα ποσού, τα αναγκαία δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Διευκρινίζουν ότι σε αυτήν την περίπτωση, το ύψος του δωρεάν καταβλητέου ποσού κυμαίνεται από 58.999 - 140.000 ευρώ. Και σ' όλες τις άλλες περιπτώσεις ο κάθε δικαιούχος, που η κατοικία του έχει χαρακτηριστεί με «κόκκινο», παίρνει δωρεάν μέχρι 15.260 ευρώ.

Οι κομμουνιστές βουλευτές ρωτούν πότε συνεστήθη η προβλεπόμενη από το νόμο επιτροπή και ποια είναι τα μέλη της. Επίσης, ποια μέτρα πάρθηκαν ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, πόσοι τελικά υπέβαλαν και πώς καθορίστηκε το ύψος του δωρεάν καταβλητέου ποσού σε καθένα από τους 102 δικαιούχους. Επίσης, καλούν τον υπουργό να καταθέσει την πρόταση της 5μελούς επιτροπής και την απόφαση του ΤΤ για τους 102 δικαιούχους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ