Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Βιομήχανοι, εργατοπατέρες και εγκάθετοι

...θα φέρουν χειρότερες μέρες για τους εργαζομένους, τονίζει η Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών του ΚΚΕ. Μόνη λύση, οι τηλεπικοινωνίες στον έλεγχο της εργατικής τάξης

«Δε χρειάστηκαν το ΠΑΣΟΚ και οι κυβερνήσεις του, παρά μικρό χρονικό διάστημα, για να διανύσουν την απόσταση ανάμεσα στην απατηλή σοσιαλδημοκρατική "κοινωνικοποίηση" του ΟΤΕ με "μια μετοχή στο κράτος" και στην πραγματικά νεοφιλελεύθερη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, στην παράδοσή του στα χέρια των δικών τους αφεντικών, των βιομηχάνων».

Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, η Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, προς τους εργαζομένους στον όμιλο εταιριών του ΟΤΕ. Στο μεταξύ, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμαινε το γεγονός ότι ο ΣΕΒ «εμπιστεύεται» την κυβέρνηση...

Η Αχτίδα σημειώνει ότι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ εκλέχτηκε στη γενική συνέλευση των μετόχων - μετά από πρόταση του μεγαλομετόχου, Δημοσίου - ο πρόεδρος του ΣΕΒ και στέλεχος του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Λ. Αντωνακόπουλος. Προσθέτει ότι στο νέο ΔΣ της εταιρίας, επίσης, εκλέχτηκαν μια σειρά καθαρόαιμοι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, τραπεζίτες, χρηματιστές, εφοπλιστές κ.ά.

«Για να μη μείνει μάλιστα παραπονεμένος ο "κοινωνικός εταιρισμός" συμμετέχει και ο Πολυζωγόπουλος, ο γνωστός πρόεδρος της ΓΣΕΕ (σαν εκπρόσωπος των μεγαλομετόχων, βέβαια), καθώς και ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η αγία τριάδα, βιομήχανοι - εργατοπατέρες - κομματικός μηχανισμός, θα διοικήσουν τον όμιλο εταιριών ΟΤΕ, προς δόξαν της νέας τάξης πραγμάτων στην οικονομία!», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ τονίζει πως η νέα αυτή εξέλιξη προοιωνίζεται ακόμη χειρότερες μέρες για τους εργαζομένους, μεγαλύτερο χτύπημα δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους. Ως απτή απόδειξη, η Αχτίδα θυμίζει τις «προτάσεις» της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ, τις οποίες αποδέχτηκαν οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ) στη ΓΣΕΕ και στα συνδικάτα, όπως και η ίδιων «αποχρώσεων» ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ.

«Οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ, αποδείχνουν πως ο μόνος δρόμος και τρόπος για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, είναι αυτός της συσπείρωσης και πάλης των εργαζομένων και η συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, που προτείνει το ΚΚΕ», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Και καταλήγει, τονίζοντας ότι οι τηλεπικοινωνίες είναι ανάγκη να γίνουν κοινωνικό αγαθό και σαν κλάδος στρατηγικής σημασίας να γίνουν κρατική, λαϊκή περιουσία, να περάσουν στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο της εργατικής τάξης προς όφελος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

«Μας εμπιστεύονται»

Ερωτηθείς χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τηλ. Χυτήρης για τις εξελίξεις στη διοίκηση του ΟΤΕ, απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι η εκλογή Αντωνακόπουλου «σημαίνει ότι από την πλευρά του ΣΕΒ υπάρχει εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση...». Θύμισε ακόμα ότι πρόσφατα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης επισκέφτηκε το ΣΕΒ «και υπήρξε ένα πολύ καλό κλίμα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org