Τετάρτη 13 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Διαμαρτυρία από φοιτητές του Πολιτιστικού Ομίλου

Ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και του άρθρου που καταργεί την αυτοτελή νομική προσωπικότητα της Πανεπιστημιακής Λέσχης

Οι φοιτητές του Πολιτιστικού Ομίλου των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ) ζητούν να αποσυρθεί ο νέος νόμος - πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα το άρθρο 296. Το άρθρο αυτό προβλέπει την κατάργηση της αυτοτελούς νομικής προσωπικότητας της Πανεπιστημιακής Λέσχης του ΕΚΠΑ, και συνεπώς της ανεξάρτητης διαχείρισης των οικονομικών της αποθεμάτων, του προϋπολογισμού της, καθώς και των κτιριακών της υποδομών, σημειώνουν οι φοιτητές. Η Λέσχη στεγάζει διάφορες υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας (δύο φοιτητικά αναγνωστήρια, ταμείο αρωγής φοιτητών, σίτιση - στέγαση, ιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ψυχικής υγείας), ενώ παράλληλα στεγάζει και χρηματοδοτεί τις δραστηριότητες που προσφέρονται από τον ΠΟΦΠΑ.

Οπως σημειώνουν οι φοιτητές, με τον νέο νόμο - πλαίσιο, που θίγει τις υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας, επηρεάζεται άμεσα και το μέλλον του ΠΟΦΠΑ. Απαιτούν απόσυρση του νομοσχεδίου, διατήρηση της οικονομικής και λειτουργικής αυτοτέλειας της Λέσχης ως διακριτού ΝΠΔΔ, σταθερή χρηματοδότησή της, συνέχιση των δραστηριοτήτων του ΠΟΦΠΑ στους χώρους όπου δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ