Τετάρτη 13 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ελληνικής Pisa

Τα αποτελέσματα της πρώτης εφαρμογής των εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα, γνωστών ως ελληνική Pisa, ανακοινώθηκαν χτες από την επιτροπή διεξαγωγής τους. Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στις 18 Μάη, σε 554 σχολεία, Δημοτικά (ΣΤ' τάξη) και Γυμνάσια (Γ' τάξη), όλων των τύπων όλης της χώρας, με τη συμμετοχή 11.411 μαθητών στα αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Για το υπουργείο Παιδείας «η ελληνική Pisa συμπληρώνει τη δέσμη των μεταρρυθμίσεων του ΥΠΑΙΘ των τελευταίων τριών ετών», εντάσσεται δηλαδή στον αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό του και γι' αυτό η διεξαγωγή των εξετάσεων συνάντησε αντιδράσεις που αφορούσαν αυτόν τον χαρακτήρα τους, τη διεθνή εμπειρία που δείχνει πως τέτοιου είδους διαγωνισμοί αποτελούν εργαλείο για την κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, «η μελέτη των στατιστικών στοιχείων είναι σε εξέλιξη με στόχο την ολοκληρωμένη ερμηνεία και εξαγωγή συμπερασμάτων, που θα περιλαμβάνει ποσοτικές και ποιοτικές αναλύσεις, και θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη της Επιστημονικής Επιτροπής στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα». Με βάση τα παραπάνω θα υποβληθούν προτάσεις προς το υπουργείο Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ