Σάββατο 25 Ιούνη 2022 - Κυριακή 26 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κορυφώνεται το Σάββατο 25/6 με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στα Λιπάσματα Δραπετσώνας

Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας | Πλούσιο πρόγραμμα και τη δεύτερη μέρα

Με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση και ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 8 μ.μ., κορυφώνονται το Σάββατο 25/6 οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά και των κλαδικών Οργανώσεων Αττικής της ΚΝΕ στα Λιπάσματα Δραπετσώνας.

Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Για τον σοσιαλισμό!», το Φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή το απόγευμα, με δύο ενδιαφέρουσες συζητήσεις που διοργανώθηκαν στον χώρο. Η πρώτη αφορούσε τους μαθητές και η δεύτερη τους μεγάλους αγώνες ως «πυξίδα της νεολαίας στην πάλη για ζωή και δουλειά με δικαιώματα» με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων.

Ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να προβάλει πλευρές της δράσης της Οργάνωσης, με στέκια και εκθέσεις. Λειτουργούν επίσης βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», ο χώρος του «Τραβέρσο» με τουρνουά σκακιού, σεμινάριο ρομποτικής και άλλες δραστηριότητες, χώρος κατά των ναρκωτικών, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, γωνιά του «κόκκινου Αερόστατου» κ.ά.

Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε συναυλίες με τον Retro, τους «Κοινούς Θνητούς», την Ιουλία Καραπατάκη, αλλά και μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα και stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

Από την εκδήλωση με μαθητές την Παρασκευή το απόγευμα
Από την εκδήλωση με μαθητές την Παρασκευή το απόγευμα
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο ως εξής:

20.30 - Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

21.30 - Μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία με τίτλο «Τραβέρσο», με την Πολυξένη Καράκογλου.

22.30 - Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

00.30 - Λαϊκό και παραδοσιακό γλέντι με τους Rebeti.

Η πρόσβαση στον χώρο

Για την είσοδο στην πύλη Ε1 (Κράκαρη): Από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά: 703 - τερματική στάση «Ακτή Βασιλειάδη», 859 - στάση «ΥΕΝ», 420 - τερματική στάση.

Για την είσοδο στην πύλη του υδατόπυργου: Από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά: Τρόλεϊ 20 - στάση «Δραπετσώνα». Από το Μετρό Νίκαιας: 820 - στάση «ΙΚΑ» (μέσω πλατείας Κύπρου, Ταμπούρια).

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από τις δυο μέρες του Φεστιβάλ σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ