Σάββατο 25 Ιούνη 2022 - Κυριακή 26 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να φτάσουν παντού το κάλεσμα και η φωνή του ΚΚΕ!

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση την Πέμπτη 30 Ιούνη στο Μενίδι, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα

Την Πέμπτη 30 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ πραγματοποιούν μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Επιδίωξη των Κομματικών Οργανώσεων είναι να πραγματοποιηθεί - με κορύφωση τη μέρα της συγκέντρωσης - μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ σε έναν εργατικό - λαϊκό δήμο, που είναι από τους μεγαλύτερους της Αττικής. Δεν στοχεύουμε στο να εκφραστεί απλά μια καλύτερη συσπείρωση του ήδη δοσμένου κομματικού περίγυρου, αλλά τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος να ενταχθούν στην πολιτική μάχη συζήτησης, καλέσματος κόσμου και προπαγάνδισης της συγκέντρωσης.

Επιδιώκουμε να μετρήσουμε βήματα στη συσπείρωση και συμπόρευση νέων δυνάμεων με το ΚΚΕ, εργατικού - λαϊκού κόσμου που διατηρεί ακόμα ενστάσεις ή έχει και διαφωνίες με την πολιτική του ΚΚΕ, όμως αντιλαμβάνεται ότι στο ΚΚΕ μπορεί να ακουμπήσει. Επιδιώκουμε ευρύτερος εργατικός - λαϊκός κόσμος να ακούσει από το ίδιο το ΚΚΕ τις εκτιμήσεις και τις προτάσεις του για το σήμερα και το αύριο, να γίνει συζήτηση πάνω σε αυτές.

Είναι ο κόσμος που διακίνησε τη φωτογραφία της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης του 2020, που ένιωσε ανάταση όταν το ΚΚΕ έσπαγε τις απαράδεκτες κυβερνητικές απαγορεύσεις, όπως στον γιορτασμό του Πολυτεχνείου το 2020, που εμπνεύστηκε από μεγάλους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, που εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της «e-food», της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, των Πετρελαίων Καβάλας και αλλού.

Είναι ο ίδιος κόσμος που σήμερα ανησυχεί για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας, αγωνιά για τις εξελίξεις στο Αιγαίο, έχει καθημερινό άγχος για το εισόδημά του που εξανεμίζεται εξαιτίας της ακρίβειας και των καθηλωμένων μισθών.

Παίρνοντας υπόψη ότι το Μενίδι είναι μια περιοχή που έχει βιομηχανική ζώνη με μεγάλους κλάδους και χώρους δουλειάς, έχει δεκάδες σχολεία με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, έχει τους εργαζόμενους στον δήμο Αχαρνών, εργαζόμενους από άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς, έχει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, προσανατολίζουμε εκεί το πλατύ άνοιγμα της Οργάνωσης μπροστά στη συγκέντρωση, με τη συμβολή δεκάδων οπαδών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Θέτουμε ταυτόχρονα ως στόχο να αναδείξουμε και να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα για μεγάλα εργατικά - λαϊκά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούμε συναντήσεις με μαζικούς φορείς και συλλόγους, καταγράφουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, απευθύνουμε επίσημη πρόσκληση στα μέλη των ΔΣ για συμμετοχή τους στη συγκέντρωση.

Επανερχόμαστε σε μεγάλα λαϊκά προβλήματα, όπου οι δυνάμεις του Κόμματος έχουν πρωτοστατήσει τα προηγούμενα χρόνια στη διεκδίκηση. Για παράδειγμα, αναδεικνύουμε το μεγάλο ζήτημα των μέτρων πρόληψης και προστασίας εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. Παρόλο που ο λαός της περιοχής είδε το περσινό καλοκαίρι τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας να γίνεται στάχτη, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στον ίδιο ντορό με τις προηγούμενες, διατηρώντας υποστελεχωμένες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όπως το Δασαρχείο της Πάρνηθας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ενώ το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ομολογεί κυνικά, σε απάντηση σχετικής Ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ, ότι το μόνο που κάνει είναι να συντονίζει τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες.

Αντίστοιχα, προγραμματίζονται παρεμβάσεις για το μεγάλο ζήτημα της εγκληματικότητας που βασανίζει τον λαό, εξαιτίας της χρόνιας υποβάθμισης της περιοχής, με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, για τις τεράστιες ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για τη στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου Αχαρνών με μόνιμο προσωπικό, για τη συντήρηση και αξιοποίηση προς όφελος του λαού της περιοχής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού και άλλα.

Τις μέρες που απομένουν μέχρι τη μεγάλη συγκέντρωση, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουν η φωνή και το κάλεσμα του ΚΚΕ παντού. Να δυναμώσουν η συμπόρευση και η συστράτευση στις μεγάλες πολιτικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας. Η επιτυχία και η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση μπορεί να δώσουν ώθηση σ' αυτήν την προσπάθεια.


Αλέξανδρος ΚΑΜΠΑΣ
Μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα ίδια...(28/5/2022)
Σε κλίμα μάχης η συγκέντρωση στη Μεταμόρφωση(22/2/2019)
ΑΤΙΤΛΟ(14/7/2018)
Εδώ και τώρα μέτρα πυροπροστασίας για δάση και χώρους πρασίνου(2/7/2017)
«Αγωνιστικά Κούλουμα» για δάση λαϊκή περιουσία(8/3/2008)
Στην πρώτη γραμμή πάλης για το μαζικό λαϊκό κίνημα(5/1/2008)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org