Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οχι» στο νομοσχέδιο από τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ

  • Για δεύτερη μέρα απήργησαν χτες και πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή
  • Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις το ΠΑΜΕ

Για δεύτερη μέρα χτες οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ συνέχισαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που με πρόσχημα τον «εκσυγχρονισμό» παραδίδει τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας στην αγορά και τη διοίκησή του στα χέρια των ιδιωτών μάνατζερ.

Το μεσημέρι οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική για τον ΕΦΚΑ και συνολικά για την Κοινωνική Ασφάλιση, που διαχρονικά δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο, από όλες τις κυβερνήσεις.

Το νομοσχέδιο «θα ανατραπεί στον δρόμο με τους αγώνες των εργαζομένων», σημείωσε στην ομιλία της η Γιώτα Κίτσου, γενική γραμματέας της ΠΟΠΟΚΠ, καταγγέλλοντας την κυβερνητική προπαγάνδα που επιχειρεί «να φορτώσει στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ, με συκοφαντίες και κατηγορίες, τις ευθύνες των διοικήσεων και των κυβερνητικών πολιτικών για την χρόνια αποψίλωση του Οργανισμού, τις τεράστιες καθυστερήσεις στη δημιουργία λογισμικών, τα ασύνδετα πληροφοριακά συστήματα, την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, την εκπαίδευση των εργαζομένων, τις καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων». Οπως εξήγησε, «στον κατ' επίφαση ηλεκτρονικό ΕΦΚΑ χρειάζεται να χρησιμοποιούμε οι υπάλληλοι χαρτάκια με σειρά προτεραιότητας προκειμένου να στείλουμε email, αφού σε αρκετά υποκαταστήματα υπάρχει μόνο ένας ηλεκτρονικής υπολογιστής με ίντερνετ». Και πρόσθεσε ότι «είναι προκλητικό να οδηγούν την τεράστια περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, που δημιουργήθηκε με το αίμα και των ιδρώτα γενιών και γενιών εργαζομένων, στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού, των μεγαλοξενοδόχων κ.λπ.».

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Αν. Κουρούκλης, πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, η Μ. Τσαμούρη, πρόεδρος του ΣΥΑΤ, ο Δ. Μπράτης, προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ, και άλλοι συνδικαλιστές από πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου. Την αλληλεγγύη του μετέφερε και ο Γ. Δασκαλάκης από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Στους απεργούς μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μεταφέροντας τη στήριξη του Κόμματος στους αγώνες τους. Επίσης παρευρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Φωτίου.

Μετατρέπουν τον ΕΦΚΑ σε ασφαλιστική εταιρεία

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ «χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΦΚΑ, που δίνουν τη μάχη απέναντι σε ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης που επιδιώκει τη μετατροπή του σε ασφαλιστική εταιρεία και τη λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια». Και αναδεικνύοντας το επικίνδυνο περιεχόμενό του τονίζει:

«Η κυβέρνηση θέλει να προσαρμόσει τον ΕΦΚΑ στους αντεργατικούς νόμους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν πετσοκόψει συντάξεις και κοινωνικές παροχές, σε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που θέλουν να απαλλάξουν κράτος και εργοδοσία από την Κοινωνική Ασφάλιση και τις κατακτημένες με αιματηρούς αγώνες παροχές.

Επιχειρούν να παραδώσουν στους επιχειρηματικούς ομίλους εκτός των άλλων, όπως πρόσφατα, την επικουρική ασφάλιση και την τεράστια ακίνητη περιουσία του. Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ με διώξεις, γιατί θέλουν να τους κάνουν πειθήνια όργανα για την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων αλλά και της ιδιωτικοποίησής του.

Δεν θα σταματήσουν αν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα δεν δυναμώσουμε τους αγώνες ενάντια στο διαρκές έγκλημα. Απέναντι σε όλα αυτά ο δρόμος της κλιμάκωσης του αγώνα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είναι μονόδρομος, για να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων και να μπούμε μπροστά για τη διεκδίκηση σύγχρονων ασφαλιστικών και κοινωνικών παροχών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ