Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Αποκλιμάκωση» με σκληρό τίμημα για τον λαό

«Στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η λογική όλων των χωρών ήταν ότι μέχρι τα μέσα έως τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να έχει γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων»: Τα παραπάνω έλεγε χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας τη βιασύνη όλων των κυβερνήσεων - και αυτής της ΝΔ - να «σβήσουν» την πανδημία ρίχνοντάς την κάτω από το χαλί, μπροστά στην έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ολα αυτά ενώ ο απολογισμός της «αποκλιμάκωσης στους σκληρούς πανδημικούς δείκτες» μετρά καθημερινά δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες διασωληνωμένους και νέες εισαγωγές.

Χτες έχασαν τη ζωή τους 93 άνθρωποι με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται σε 25.095 νεκρούς.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 484, με διάμεση ηλικία τα 66 έτη, το 74,17% είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και το 25,83% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.180 ασθενείς.

Εγιναν 375 νέες εισαγωγές COVID-19 στα δημόσια νοσοκομεία της επικράτειας, ενώ νοσηλεύονται συνολικά 4.100 ασθενείς.

Σταθερά ψηλά έμειναν οι νέες διαγνώσεις, αφού επιβεβαιώθηκαν 19.504 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 6.062 εντοπίστηκαν στην Αττική, 2.112 στη Θεσσαλονίκη, 941 στο Ηράκλειο, 845 στην Αχαΐα, 515 στη Λάρισα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.255.421.

«Παρακολουθούμε την αποκλιμάκωση των δεικτών και ευχόμαστε να μην εμφανιστεί νέα παραλλαγή του ιού που θα ανατρέψει και πάλι τα δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Β. Παπαευαγγέλου. Ωστόσο η κυβέρνηση - διά στόματος υπουργού Υγείας - «εκτιμά» ότι η πιθανότητα αναζωπύρωσης θα συμβεί ...«από το φθινόπωρο και μετά», όπως ...συνηθίζεται πια τα τελευταία χρόνια, με τα απόνερα από τα «πρωτόκολλα ανοσίας» των κερδών του τουριστικού κεφαλαίου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, η αναπληρώτρια υπουργός Μ. Γκάγκα προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του long COVID, προκειμένου να κρυφτεί η ένδεια στη δημόσια ΠΦΥ. Το σύνδρομο μεγάλης κόπωσης και αδυναμίας από ιώσεις δεν είναι κάτι περίεργο, ανέφερε η υπουργός Υγείας, και παρακολουθείται «από ιδιώτες γιατρούς», ενώ ανέφερε ότι σε όλα τα νοσοκομεία έχουν δημιουργηθεί ιατρεία για long COVID.

Σχετικά με την προμήθεια θεραπειών όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, έγινε σαφές για άλλη μια φορά ότι άνθρωποι που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί θυσιάζονται στον βωμό των «διαπραγματεύσεων» και «στις ευρωπαϊκές συμφωνίες».

Προκλητική ήταν η απάντηση της κυβέρνησης και σχετικά με τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή, με την Μ. Γκάγκα να κάνει λόγο για επανεξέταση του ζητήματος στις 31 Μάρτη, ενώ υποστήριξε ότι το αντεργατικό μέτρο της πολύμηνης αναστολής εφαρμόστηκε «για το καλό τους», «για να είναι προστατευμένοι οι ίδιοι», την ώρα που οι διπλοβάρδιες, η παρατεταμένη εντατικοποίηση και τα χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ