Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Το «δέντρο»...

«Ρεκόρ» τουριστών, «νωρίτερα από ποτέ το άνοιγμα», προβλέψεις για τζίρους που ζαλίζουν, είναι μερικά από όσα διαφημίζει η κυβέρνηση για το επικείμενο άνοιγμα του Τουρισμού. Και βέβαια δεν λείπει το παραμύθι που έλεγε τις προάλλες ο πρωθυπουργός για το «δέντρο της ανάπτυξης», απ' το οποίο θα ωφεληθούν τάχα όλοι. Την ίδια ώρα σβήνουν την πανδημία απ' τον χάρτη ως ανύπαρκτη (!), για να μην αποθαρρύνονται οι τουρίστες και πειραχτούν τα κέρδη των τουριστικών ομίλων, αρνούνται να πάρουν μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, υποβαθμίζουν κι άλλο την επιδημιολογική επιτήρηση, καλύπτουν την εργοδοσία που ξεσαλώνει στους χώρους δουλειάς. Οι νεκροί, όμως, που ξεπέρασαν τις 25.000, οι χιλιάδες που συνεχίζουν να νοσούν καθημερινά και οι δεκάδες που πεθαίνουν δείχνουν ότι η πανδημία είναι εδώ. Το ίδιο δείχνει και η πείρα από τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια της πανδημίας, όπου το άνοιγμα του Τουρισμού χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας έθεσε σε κίνδυνο τουρίστες και κατοίκους και διαμόρφωσε το έδαφος για αναζωπύρωση μεταλλάξεων του ιού.

... και το δάσος

Πέρα απ' αυτά, τα πανηγύρια τους για τα προσδοκώμενα ρεκόρ είναι προκλητικά και για έναν ακόμα λόγο: Την ώρα που τα λαϊκά στρώματα μετράνε τα «ψιλά» μπας και βγάλουν τον μήνα, με την ακρίβεια να σαρώνει, αυτοί μετράνε τα νέα πεντάστερα ξενοδοχεία, που φτιάχνονται με άφθονο κρατικό χρήμα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων από την «εξωστρέφεια» του Τουρισμού. Από το «κάδρο» λείπουν οι εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ούτε μία μέρα διακοπές, αλλά και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό, που δουλεύουν στη γαλέρα των μεγάλων συγκροτημάτων ήλιο με ήλιο, χωρίς ΣΣΕ, με την «ευελιξία» να σπάει κόκαλα, συνέπεια των νόμων που ψήφισαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Αυτοί δηλαδή που ποτίζουν σταθερά με «αίμα και ιδρώτα» το «δέντρο της ανάπτυξης», επιβεβαιώνοντας ότι οι εργαζόμενοι και οι άλλοι βιοπαλαιστές δεν έχουν τίποτα να ελπίζουν από έναν ακόμα «εθνικό» στόχο του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων του, όπως είναι η «έκρηξη» του Τουρισμού. Ελπίδα είναι μόνο ο δικός τους αγώνας απέναντι στη «λερναία ύδρα» της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που χτυπάει από παντού τις ανάγκες τους.

Ξεφωνημένα

«Σιγή ασυρμάτου» επικρατεί στα αστικά ΜΜΕ σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα του ΚΚΕ και του ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα. Την περασμένη Τρίτη, σε μια μοναδική συναυλία, τιμήθηκαν το έργο του Διονύσιου Σολωμού και ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Γ. Μαρκόπουλος, με την παρουσίαση του έργου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι». Η συναυλία οργανώθηκε στα πλαίσια της πλούσιας δραστηριότητας που ανέπτυξε το Κόμμα με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ενα τέτοιο σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, με μεγάλη απήχηση, δεν χώρεσε στα δελτία των ειδήσεων και στις σελίδες των εφημερίδων, με αποτέλεσμα να μην ακουστεί και να μη γραφτεί σχεδόν ούτε λέξη! Την επόμενη μέρα, ο ΓΓ της ΚΕ επισκέφτηκε τα μπλόκα των αγροτών, μεταφέροντας τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν για την επιβίωσή τους. Από το Μπλόκο της Νίκαιας, μάλιστα, είπε πως «δεν ανεχόμαστε μαζί με τη συκοφαντία να υπάρχει και η αποσιώπηση από μέσα ενημέρωσης» των αγροτικών κινητοποιήσεων, που ξεδιπλώνονται συντονισμένα σε όλη τη χώρα. «Πριν αλέκτορα φωνήσαι», έπεσε «απαγορευτικό» για οποιαδήποτε αναφορά στην επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στα μπλόκα και στον δίκαιο αγώνα αγροτών και κτηνοτρόφων. Τα αντανακλαστικά των αστικών ΜΜΕ απέναντι στο ΚΚΕ, που με τη δράση του καλλιεργεί ανάταση στον λαό και μπαίνει μπροστά στις διεκδικήσεις του, είναι ξεφωνημένα, την ίδια ώρα που οι ψευτοκαβγάδες ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για «ψύλλου πήδημα», στον «καμβά» της αντιλαϊκής στρατηγικής που όλοι μαζί υπηρετούν, γεμίζουν ατελείωτες ώρες τηλεοπτικού χρόνου και προβάλλονται με πηχυαίους τίτλους στα έντυπα αστικά Μέσα Ενημέρωσης.

Φιλόξενη αγκαλιά

Ο ισχυρισμός του Μπογδάνου ότι βρέθηκε στη φασιστοσύναξη στην πλατεία Βικτωρίας το 2020 παρέα με τον Κασιδιάρη και άλλους χρυσαυγίτες μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, είναι ενδεικτική για τις - όχι και τόσο άγνωστες - διαδρομές μέσα από τις οποίες τροφοδοτούνται τα κάθε λογής φασιστικά μορφώματα και η δράση τους, όπως και για τους δεσμούς τους με κρατικούς μηχανισμούς, κυβερνήσεις και βέβαια αυτήν της ΝΔ.

Αποκαλυπτικό είναι όμως εξίσου και το γεγονός ότι ο ακροδεξιός Μπογδάνος - μέχρι πρότινος βουλευτής της ΝΔ - δεν περιορίστηκε στο παραπάνω γεγονός, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να εξιστορήσει και από το βήμα της Βουλής, αλλά επεκτάθηκε στις γνωστές ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις του, στις ανιστόρητες μπαρούφες περί «δύο άκρων» κι «αντεθνικού ΚΚΕ», βρίσκοντας φιλόξενο βήμα για όλα αυτά όχι όπου κι όπου, αλλά σε εκπομπή που παρουσιάζει δημοσιογράφος, πρώην συντάκτρια της «Αυγής» και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διευθύντρια σύνταξης σήμερα του καναλιού όπου εργάζεται!

Δεν ξέρουμε αν στον δικομματικό καβγά «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», πάντως η παραπάνω εμφάνιση καθώς και το γεγονός ότι αναπαράχθηκε από ΣΥΡΙΖΑίικα κυρίως Μέσα δείχνουν το εξής: Ο «προοδευτισμός» και ο «αντιφασισμός» τρέχουν από τα μπατζάκια τους τόσο πολύ, που δίνουν βήμα σε αντικομμουνιστές του κονσερβοκουτιού, όπως ο Μπογδάνος, επιβεβαιώνοντας ότι οι φασίστες αποτελούν εργαλείο του συστήματος για κάθε χρήση. Το «έργο» βέβαια το έχουμε ξαναδεί και μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν. Οταν ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «χαριεντιζόταν» με τους χρυσαυγίτες βουλευτές σε περιοδείες στα νησιά, ή όταν τους καλούσε σε πλείστες όσες εκδηλώσεις του υπουργείου Αμυνας κι όχι μόνο.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ