Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επίθεση και με κατασχέσεις - πλειστηριασμούς

Στο «σφυρί» ξαναβγαίνουν, έπειτα από περίπου δύο χρόνια, ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου. Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία δεν είχε σταματήσει ποτέ, αλλά είχαν μειωθεί οι ρυθμοί κατασχέσεων και πλειστηριασμών και λόγω πανδημίας, τώρα ξεκινά εκ νέου μια μαζική επίθεση σε βάρος των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Θυμίζουμε, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας -που οι εκκρεμμότητες της θα ενσωματωθούν στο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης- βασικό ζήτημα αποτελούν τα «κόκκινα» δάνεια αλλά και οι «καθυστερήσεις» στη συγκρότηση του ιδιωτικού φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων, στον οποίο θα μεταβιβάζονται οι πρώτες κατοικίες, με τις υπερχρεωμένες οικογένειες να γίνονται στη συνέχεια - στην «καλύτερη» περίπτωση - νοικάρηδες στα σπίτια τους.

Παράλληλα, με φόντο τα στοιχεία που δείχνουν και νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η ενεργοποίηση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων λειτουργεί και ως «μαστίγιο» ώστε λαϊκά νοικοκυριά και αυτοαπασχολούμενοι που αδυνατούν να ανταποκριθούν στη φορολεηλασία να εντάξουν τα χρέη τους στην ειδική ρύθμιση των 36 - 72 δόσεων. Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί περίπου 43.000, ενώ αρχικά στο υπουργείο Οικονομικών υπολόγιζαν ότι θα έκαναν χρήση της ρύθμισης περισσότεροι από 150.000 υπόχρεοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ