Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το σχέδιο της ΕΕ για την καταπολέμηση του καρκίνου υπαγορεύεται από τη στρατηγική εμπορευματοποίησης της Υγείας

Στη συζήτηση «Για την ενδυνάμωση της Ευρώπης για την καταπολέμηση του καρκίνου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου παρενέβη ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, σημειώνοντας ότι οι «καμπάνιες για την αντιμετώπιση του καρκίνου» της ΕΕ είναι κενό γράμμα, αφού «οι καρκινοπαθείς βρίσκονται σε ολοένα και δραματικότερη κατάσταση».

Και εξηγώντας ανέφερε: «Η έγκαιρη διάγνωση καθίσταται αδύνατη όταν για ένα ραντεβού με γιατρό, για μία απεικονιστική εξέταση, περιμένεις έως και 4 μήνες, ή αναγκάζεσαι να πληρώσεις αδρά τους ιδιώτες. Οταν σημαντικές διαγνωστικές εξετάσεις, όπως το test-pap, δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και λόγω της υποστελέχωσης σημαντικές βιοψίες χρειάζονται μήνες για να διεκπεραιωθούν.

Η αναγκαία θεραπεία δεν εξασφαλίζεται ούτε στα εξειδικευμένα νοσοκομεία. Την περίοδο της πανδημίας τα ογκολογικά χειρουργεία σταμάτησαν. Χημειοθεραπείες καθυστερούν λόγω του κόστους, ακτινοβολίες αναβάλλονται λόγω έλλειψης προσωπικού και μηχανημάτων».

Ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος υπογραμμίζει ότι «το σχέδιο της Κομισιόν υπαγορεύεται από την ευρωενωσιακή στρατηγική, εμπορευματοποίησης και υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ.

Για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των ασθενών με καρκίνο είναι ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας για θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για στελέχωσή του με μόνιμες θέσεις. Για δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με ευθύνη την πρόληψη. Για αντιμετώπιση των ελλείψεων σε φάρμακα και εξοπλισμό από το κράτος. Για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, στη βάση των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ