Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα άλλα αστικά κόμματα

Η «εθνική ομοψυχία» που πρέπει να επιδείξει ο λαός για να προωθηθούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή, που φλέγεται από τους ανταγωνισμούς, αλλά με διάφορες παραλλαγές, ήταν αυτό που κυριάρχησε και στα όσα ανέφεραν τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνης έκανε ξανά σαφή τη θέση του κόμματός του να υπερψηφίσει το εξοπλιστικό πακέτο, «γιατί η συγκεκριμένη προμήθεια μεταβάλλει άρδην τις επιχειρησιακές δυνατότητες τόσο του Πολεμικού Ναυτικού όσο και της Πολεμικής Αεροπορίας έναντι της εξ ανατολών σταθερής και πολυετούς απειλής». Με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία εμφάνισε ως θεματοφύλακα της ειρήνης και της ασφάλειας την ΕΕ, λέγοντας πως «αποδεικνύεται και σ' αυτήν την κρίση πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει αλλά και να εμβαθύνει η Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να έχουμε μια κοινή και ισχυρή πολιτική άμυνας και ασφάλειας», ενώ αντίστοιχα όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά εμφάνισε το ΝΑΤΟ ως εγγυητή της ειρήνης, κάνοντας λόγο «για τη διαμόρφωση και την άσκηση μίας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, με πρωτοβουλίες και πίεση προς τους Ευρωπαίους εταίρους αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, ώστε η Τουρκία να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει τις προκλήσεις».

Ζήτησε «εθνική συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων» και «ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, που θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό» κ.ο.κ.

Ο πρόεδρος της Ελ. Λύσης Κυρ. Βελόπουλος επίσης συμφώνησε με το εξοπλιστικό πρόγραμμα, και από κει και πέρα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι «δώσατε την Αλεξανδρούπολη, δώσατε τη Σούδα με την αορίστου χρόνου συμφωνία» στους Αμερικανούς και «τι πήρατε; Δεν πήραμε τίποτα». Οσο για το ΜέΡΑ25, καταψήφισε το εξοπλιστικό πρόγραμμα λόγω έλλειψης ανταλλαγμάτων...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ