Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Καμία σχέση με την πραγματική άμυνα της χώρας

«

Οι πολεμικές δαπάνες που κάνει η χώρα είναι πλήρως ενταγμένες στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική άμυνα της χώρας», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, επισημαίνοντας ότι «και αυτό το τμήμα του εξοπλιστικού παζλ» που συζητείται στη Βουλή «το έχετε ήδη καταθέσει στην ενίσχυση της ΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής».

Αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και του ΠΑΣΟΚ, που εμπλέκουν όλο και περισσότερο η μία μετά την άλλη τον λαό και τη χώρα στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς, σημείωσε ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες που η αντιπαράθεση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία βρίσκεται λίγο πριν την πολεμική σύγκρουση στην περιοχή της Ουκρανίας, η χώρα μας είναι ήδη μπλεγμένη, αφού είναι μέλος του ΝΑΤΟ «και το ΝΑΤΟ βρίσκεται πάνοπλο στην Ουκρανία», είναι μέλος της ΕΕ, που κι αυτή συμμετέχει στις εξελίξεις στην περιοχή, «είναι μια απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση, είναι κομβικό, επιθετικό εφαλτήριο των ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Για όλα αυτά η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα έχουν τεράστιες ευθύνες. Μετατρέψατε την Ελλάδα σε παράμετρο μιας ματωμένης εξίσωσης».

Ξεκαθάρισε ότι «εμείς είμαστε με τις συμμαχίες των αγωνιζόμενων λαών. Αυτή πιστεύουμε ότι είναι η πιο γνήσια, πατριωτική και διεθνιστική στάση. Και εδώ βρίσκεται η ελπίδα, και για τον ελληνικό λαό και για τους άλλους λαούς του κόσμου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο εξοπλισμός της Ουκρανίας και η συμμετοχή στα ΝΑΤΟικά σχέδια έχει την υπογραφή όλων των αστικών κομμάτων (12/7/2024)
Οι εισαγωγές όπλων στην Ευρώπη διπλασιάστηκαν την τελευταία πενταετία (13/3/2024)
Η ΕΕ «κερδίζει χρόνο» με τον πόλεμο στην Ουκρανία και προετοιμάζεται για τα επόμενα χρόνια (27/1/2024)
ΝΑΤΟ και ΕΕ συζητούν για παραπέρα ενίσχυση του Κιέβου με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς (5/1/2024)
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων (23/3/2022)
Νέα δεινά για τους λαούς από την ιμπεριαλιστική δράση της ΕΕ (19/8/2014)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ