Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Στόχευση η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

INTIME NEWS

Με το γνωστό κάλπικο αφήγημα των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών που τάχα θωρακίζουν την άμυνα της χώρας προσπάθησε να καμουφλάρει ο Κυρ. Μητσοτάκης τις πραγματικές στοχεύσεις της σύμβασης αγοράς νέων φρεγατών και αεροσκαφών, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ταυτόχρονα, έκανε για άλλη μια φορά καθαρή τη στοίχιση της ντόπιας αστικής τάξης στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς κόντρα σε Ρωσία και άλλα κέντρα, με σοβαρότατους κινδύνους για τον λαό.

Πολύ σύντομα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, οι «μάσκες έπεσαν» και αναδείχθηκαν οι πραγματικοί στόχοι των τέτοιων αγορών, που μόνο την άμυνα της χώρας δεν αφορούν, αλλά την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, της Β. Αφρικής και της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με Ρωσία και Κίνα. Φάνηκε επίσης ο στόχος της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης στις περιοχές αυτές, προκειμένου να αποκομίσουν μεγαλύτερο μερίδιο από την αιματοβαμμένη λεία.

Ενδεικτικά, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συγκυρία που έρχεται αυτή η σύμβαση, εννοώντας την εύφλεκτη κατάσταση ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία, υπερτονίζοντας τη συνεισφορά που θα έχουν τα νέα αυτά οπλικά συστήματα τόσο στην «ευρωπαϊκή αμυντική αυτονομία» όσο και στο «ΝΑΤΟικό ενδιαφέρον για τη Μεσόγειο», επιβεβαιώνοντας κυνικά τη βαθιά εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά πολεμοκάπηλα σχέδια. Μάλιστα, πήρε σαφή θέση στην εξελισσόμενη αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσίας, λέγοντας ότι «σωστά όλοι στο ΝΑΤΟ μιλούν για κοινό μέτωπο απέναντι στη Μόσχα».

Στη δικομματική κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος υπηρετεί πιστότερα τους στόχους γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης και τις μπίζνες της, έψεξε την αξιωματική αντιπολίτευση, που δεν ψήφισε τη συμφωνία μερικής οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο, τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη Γαλλία κ.λπ.

Για να θολώσει, εξάλλου, τα νερά, ως προς τον χαρακτήρα και τους κινδύνους των τέτοιων συμφωνιών, κατέφυγε σε ειρωνείες, για να ισχυριστεί ότι δεν θα πάνε Ελληνες στρατιώτες στην Υποσαχάρια Αφρική, όταν η Συμφωνία με τη Γαλλία στο άρθρο 18 προβλέπει, ακριβώς και συγκεκριμένα, μια τέτοια ανάπτυξη ειδικά για τη ζώνη του Σαχέλ ή και αλλού.

Ακόμα, ενέταξε τις συμφωνίες με τους Γάλλους στην προσπάθεια «για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης», που σημαίνει ενίσχυση των ευρωενωσιακών δυνατοτήτων για πόλεμο, ώστε να υπερασπίζονται τις θέσεις των επιχειρηματικών τους ομίλων όπου Γης. «Με τέτοιου είδους συμφωνίες που αποδεικνύουν ότι τα ευρωπαϊκά κράτη ενδεχομένως στην αρχή θα είναι ένα υποσύνολο των μελών της ΕΕ, μπορούν να συνεργάζονται αμυντικά έτσι ώστε να μπορούν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ΕΕ, όταν η Ευρώπη κρίνει μόνη της ότι θέλει ή πρέπει να παρέμβει κάπου όπου το ΝΑΤΟ ή ο ΟΗΕ δεν θέλουν ή δεν μπορούν να παρέμβουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα στον ανταγωνισμό με την Τουρκία ισχυρίστηκε ότι το αμερικανικό Κογκρέσο «επιλέγει την Ελλάδα ως τον στρατηγικό αξιόπιστο εταίρο στην Ανατολική Μεσόγειο», για τον ρόλο του ευρωατλαντικού χωροφύλακα στην περιοχή, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Την ίδια ώρα χαρακτήριζε «αντίφαση» να απειλείται η Ελλάδα από την Τουρκία, η οποία εξοπλίζεται με ρωσικά οπλικά συστήματα, αποκρύβοντας βέβαια τον βρώμικο ρόλο του ΝΑΤΟ που δίνει «φτερά» στις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης, προκειμένου να κρατήσει τη γείτονα αγκιστρωμένη στο «ευρωατλαντικό» στρατόπεδο, στόχος άλλωστε που τον έχει περιγράψει πολλάκις ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ενώ σχολιάζοντας υποτίθεται τις «ενστάσεις» του ΣΥΡΙΖΑ για την Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ που ο ίδιος ως κυβέρνηση προετοίμασε, μίλησε για «εθνική παραφωνία σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα», «απόντες από το μέτωπο της εθνικής συστράτευσης», ζητώντας π.χ. στήριξη στο γεγονός ότι «οι Αμερικανοί έχουν μία ισχυρή παρουσία στην Αλεξανδρούπολη», παρουσιάζοντάς την ως «πλεονέκτημα για τη χώρα» κοκ.

Αναφορές που φυσικά καμία σχέση δεν είχαν με το βροντερό «παρών» που έδωσε ξανά χτες μέσω του προέδρου του ο ΣΥΡΙΖΑ στο σχεδιασμό της εμπλοκής με ενστάσεις περί των «ανταλλαγμάτων» που έχει λαμβάνει η αστική τάξη, αλλά ξεκάθαρα απευθύνονταν στο εργατικό - λαϊκό κίνημα για να σημάνει «σιωπητήριο»

Σχετικά, τέλος, με το κόστος αγοράς των γαλλικών φρεγατών και των αεροσκαφών «Rafale», «διαφήμισε» ότι αγοράστηκαν από το ελληνικό κράτος σε ευνοϊκές τιμές, την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά «στενάζουν» από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, και οι δημοσιονομικοί «κόφτες» τσεκουρώνουν τις λαϊκές ανάγκες για να εξασφαλίζονται πακέτα στους ομίλους και τα «χρυσά μετάλλια» στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ