Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες κινητοποιήσεις από το ΚΚ Τουρκίας

Από τις μαχητικές κινητοποιήσεις του ΤΚΡ
Από τις μαχητικές κινητοποιήσεις του ΤΚΡ
Με σύνθημα «Ξεσηκωνόμαστε κατά της φτώχειας. Δεν έχουμε την υπομονή ούτε τη δύναμη να περιμένουμε κι άλλο, δεν θα περιμένουμε έως το 2023!», το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) οργάνωσε και χτες νέες κινητοποιήσεις σε Κωνσταντινούπολη, Αγκυρα, Σμύρνη, Τσανάκαλε (Δαρδανέλια), Τσορλού (βορειοδυτικά), κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά του νέου κύματος ακρίβειας και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, κι ενώ εντείνεται η καταστολή κατά των κινητοποιήσεων - χτες χτυπήθηκαν ξανά από την αστυνομία διαδηλώσεις, μεταξύ άλλων και για την Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών - το ΤΚΡ κάλεσε από την πρώτη στιγμή τον λαό να βγει στον δρόμο για τα δικαιώματά του και τις ανάγκες του, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση τόσο στην κυβέρνηση του ΑΚΡ όσο και στην αστική αντιπολίτευση, που καλούν τον τουρκικό λαό... να περιμένει έως τις εκλογές του 2023.

Σχολιάζοντας με άρθρο του στο «SΟL» ιδιαίτερα αυτήν τη στάση της αστικής αντιπολίτευσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«"Το να βγεις στον δρόμο είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης...". "Το AKP επίσης θέλει να βγει ο κόσμος στους δρόμους...". "Μείνετε μακριά από τις διαδηλώσεις, περιμένετε τις εκλογές..." (...)

Λέγοντας αυτά, η συστημική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι θα σώσει τη χώρα (...) Πρόκειται για μια αντιπολίτευση που θεωρεί "επικίνδυνες" τις οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις του κόσμου πέρα από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις! Ετσι, αποκαλύπτεται για ακόμα μια φορά αυτό που εννοούν λέγοντας ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία.

(...) Η κυβέρνηση προσπαθεί να ποινικοποιήσει τις λαϊκές διαμαρτυρίες και η αντιπολίτευση ακολουθεί από πίσω με την ίδια νοοτροπία. Εν ολίγοις, είναι η αντιπολίτευσή μας που απλώνει βούτυρο στο ψωμί του ΑΚΡ (...) Γι' αυτό σήμερα δεν εκφράζουν τίποτε άλλο παρά μόνο ζητούν "πρόωρες εκλογές" και προσπαθούν να εμποδίσουν τους υπόλοιπους ώστε να μη βγάλουν κιχ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ