Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Σήμερα το συλλαλητήριο για την Υγεία στην Καρδίτσα

Στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία το αγωνιστικό ραντεβού

Κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, απέναντι στην πολιτική που αφήνει τον λαό πολλαπλά εκτεθειμένο, 40 τουλάχιστον σωματεία και μαζικοί φορείς του νομού Καρδίτσας θα διαδηλώσουν σήμερα στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, προβάλλοντας συγκεκριμένες διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

Καμιά στήριξη στα δίκαια αιτήματα από τις δημοτικές αρχές

Την ίδια ώρα που το πλαίσιο πάλης του σημερινού συλλαλητηρίου υιοθετείται από δεκάδες μαζικούς φορείς, ανάμεσά τους το Εργατικό Κέντρο, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ο Εμπορικός Σύλλογος, προκαλεί η στάση Δημοτικών Συμβουλίων της περιοχής που είτε δεν δέχθηκαν να συζητήσουν το ψήφισμα (Σοφάδες) είτε δεν εισάχθηκε καν προς συζήτηση (Λίμνη Πλαστήρα) είτε συζητήθηκε αλλά δεν υιοθετήθηκε με την αρχική του διατύπωση και αντικαταστάθηκε από άλλο με σημαντικές διαφοροποιήσεις (Καρδίτσα).

Σχολιάζοντας αυτήν τη στάση, ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας, Εκτορας Γάζος, στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου σημείωσε πως «δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω από αυτά τα αιτήματα γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω από το να σωθούν ανθρώπινες ζωές, από το να υπάρχει Υγεία για όλο το λαό, από το να διεκδικήσουμε τελικά τα αυτονόητα».

Αντίστοιχα, οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους του νομού Καρδίτσας τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση: «Ο δήμαρχος Σοφάδων έδειξε ότι ενοχλήθηκε με το αίτημα της επιστροφής στη δουλειά των υγειονομικών που είναι σε αναστολή και θεωρεί ότι η υπουργός Παιδείας σωστά πράττει που στοιβάζει κατά δεκάδες τα παιδιά στα σχολεία! Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα είπε πως "το ξέχασε" και έψαχνε εκείνη τη στιγμή να βρει το mail με το ψήφισμα... Ο δήμαρχος Καρδίτσας, αφού επικαλέστηκε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο ούτε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, στο τέλος αποκάλυψε τι τον ενοχλεί: Η επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών και η επιστροφή στη δουλειά όσων υγειονομικών είναι σε αναστολή εργασίας».

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καλούν «τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους συνταξιούχους και τη νεολαία του νομού να "βουλιάξουν" με τη συμμετοχή τους την κεντρική πλατεία, να απαιτήσουν και να επιβάλουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως αυτά αποτυπώνονται στο ψήφισμα των φορέων του νομού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ