Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τηλεδιάσκεψη των Κομμάτων της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης»

Στις 24 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Κομμάτων της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης», στην οποία συζητήθηκαν τα άρθρα για το 12ο τεύχος του περιοδικού, που θα είναι αφιερωμένο στο πρώτο εργατικό κράτος, τη Σοβιετική Ενωση, και θα κυκλοφορήσει το 2022, με την ευκαιρία της 100ής επετείου ίδρυσης της ΕΣΣΔ.

Στην τηλεσυνεδρίαση εκτός του ΚΚΕ έλαβαν ακόμη μέρος εκπρόσωποι των: Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, Κομμουνιστικού Κόμματος Εργαζομένων Ισπανίας, Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν, Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας, Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού, Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας, Ενωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας, Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας, Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.

Το ΚΚΕ εκπροσώπησαν οι Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι εκπρόσωποι των Κομμάτων αντάλλαξαν πληροφορίες και για την κατάσταση στις διάφορες χώρες. Ετσι, μεταξύ άλλων, ενημερώθηκαν για τους σημαντικούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες στην Ελλάδα, τις κινητοποιήσεις στην Τουρκία ενάντια στη ραγδαία χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, τις πρόσφατες τοπικές εκλογές στη Βενεζουέλα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τα Κόμματα που συμμετείχαν αποφάσισαν να εκδώσουν την παρακάτω Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα:

Αλληλεγγύη στο ΚΚ Βενεζουέλας έναντι των επιθέσεων στα δικαιώματά του

Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συμμετέχουμε στη «Διεθνή Κομμουνιστική Επιθεώρηση», θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PCV) και την εργατική τάξη της Βενεζουέλας, για τις συστηματικές επιθέσεις που δέχτηκαν ενάντια στα πολιτικά και εκλογικά τους δικαιώματα, στο πλαίσιο της διαδικασίας των τοπικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στη Βενεζουέλα στις 21 Νοέμβρη του 2021.

Εκφράζουμε την ενεργητική μας καταδίκη για τις κυβερνητικές δολοπλοκίες που χρησιμοποιήθηκαν για να αποκλείσουν τους υποψηφίους του PCV, παραβιάζοντας τους εκλογικούς κανονισμούς και νόμους, τα εμπόδια που έθεσε η ίδια η Εθνική Εκλογική Επιτροπή ώστε το PCV να μην μπορεί να θέσει αντικαταστάτες των υποψηφίων στις περιόδους που προβλέπονταν, καθώς και τον σκληρό επικοινωνιακό αποκλεισμό που εφάρμοσαν τα δημόσια ΜΜΕ ενάντια στο PCV.

Είναι κατακριτέο και αποκαλυπτικό το γεγονός πως οι θεσμοί μιας χώρας που αποκαλείται «προοδευτική» και «αντιιμπεριαλιστική» αφοσιώνονται στην επίθεση στα δικαιώματα των κομμουνιστών και της εργατικής τάξης, την ώρα που δίνουν πλήθος εγγυήσεων στους υποψηφίους της δεξιάς, που είναι υπεύθυνοι για την υποστήριξη των παράνομων ιμπεριαλιστικών κυρώσεων ενάντια στη χώρα και την προώθηση πραξικοπημάτων. Η στροφή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας προς φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις μοιάζει να την οδηγεί στο σημείο να αναγνωρίζει το PCV ως τον νέο της εχθρό.

Τα Κόμματά μας παραμένουν σε εγρήγορση για να καταγγείλουμε και να καταπολεμήσουμε κάθε κλιμάκωση των επιθέσεων που στρέφονται εναντίον του PCV και των μελών του.

Θέλουμε να μεταφέρουμε στο PCV και τις οργανώσεις της Λαϊκής Επαναστατικής Εναλλακτικής (APR) ένα μήνυμα ενθάρρυνσης και αλληλεγγύης στη διαδικασία οικοδόμησης μιας Επαναστατικής Εναλλακτικής ενάντια στο φιλελεύθερο σύμφωνο των ελίτ που επιβάλλει σκληρές θυσίες στον λαό της Βενεζουέλας.

Σας στέλνουμε τα συγχαρητήριά μας για τις επιτυχίες που καταφέρατε στην εκλογική διαδικασία στις 21 Νοέμβρη, που αναμφίβολα θα συμβάλουν στην ισχυροποίηση των αγώνων ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου που εξελίσσεται στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού της Βενεζουέλας.

Τα Κόμματα της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» επαναβεβαιώνουμε την καταδίκη μας για τις παρεμβάσεις και τις παράνομες ιμπεριαλιστικές κυρώσεις κατά του λαού της Βενεζουέλας και τονίζουμε το αίτημά μας για σεβασμό του δικαιώματος του λαού της Βενεζουέλας να ασκεί την κυριαρχία και την αυτοδιάθεσή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στην πρεσβεία της Βενεζουέλας(2023-05-27 00:00:00.0)
Καταγγέλλει ενορχηστρωμένη προβοκάτσια από το κυβερνών κόμμα(2023-02-10 00:00:00.0)
Για την κατάσταση στη Βενεζουέλα και την πάλη του ΚΚ Βενεζουέλας(2022-11-05 00:00:00.0)
Επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς στα γραφεία του ΚΚ και της ΚΝ(2014-10-23 00:00:00.0)
Ενταση για τα ΜΜΕ(2009-08-06 00:00:00.0)
Καταδίκη της αμερικανικής επιθετικότητας(2008-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ