Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Πλημμύρισαν για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής της κεντρικής και νότιας Κέρκυρας, όπου το περασμένο Σάββατο με μισή ώρα βροχή πλημμύρισαν για ακόμη μια φορά μέσα σε 10 μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 30 αυλές, σπίτια και υπόγεια πλημμύρισαν στη Χρυσηίδα, με την Πυροσβεστική να προχωρά σε άντληση υδάτων. Οργισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής διαπιστώνουν ότι ακόμη και με μία μικρή βροχή από εδώ και πέρα θα βλέπουν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν, τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, αποτέλεσμα της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και αντίστοιχων υποδομών. Εκτεταμένα προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη νότια Κέρκυρα, αυτήν τη φορά στη Λευκίμμη και τον Κάβο, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες.

Την ίδια μέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων μία ακόμη κακόγουστη θεατρική παράσταση λάμβανε χώρα, με την περιφερειακή αρχή να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Επικαλέστηκε την κλιματική αλλαγή και τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», κι ας ήταν μία μικρή νεροποντή που βούλιαξε την ίδια ώρα ολόκληρες περιοχές στο νησί. Μάλιστα, η πρόταση της περιφερειακής αρχής για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών που υπέστη το νησί το προηγούμενο δεκαήμερο αντανακλά την πρόθεσή της να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις ευθύνες για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων προτείνοντας μεταφορά κονδυλίων και ζητώντας νομοθετικές ρυθμίσεις για απευθείας αναθέσεις εργολαβιών. Ταυτόχρονα, με μία εκτίμηση για 18,5 εκατομμύρια ευρώ καταστροφές, πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες, ενταφιάζει το αίτημα για 100% αποζημίωση των πληγέντων.

Αντιδρώντας στον εμπαιγμό τους, κάτοικοι από την περιοχή του Ποταμού πραγματοποίησαν χτες παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Κέρκυρας. Η επιτροπή αγώνα των κατοίκων, ο σύλλογος γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού και ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής απαίτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση στο 100% των ζημιών, να προχωρήσουν άμεσα οι καθαρισμοί των ποταμών και να βρεθεί λύση με τη χρήση ακατάλληλης γέφυρας στον οικισμό.

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων απαίτησαν την αποζημίωση στο 100% των ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις, άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και οδικό δίκτυο, μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, στελέχωση με προσωπικό της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου και της Πολεοδομίας και ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιπλημμυρικής προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ