Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
Εισαγγελική έρευνα καταγγελιών για αδιαφορία της αστυνομίας

Ατομο με ψυχική διαταραχή, με ολόκληρο οπλοστάσιο, εκτέλεσε άτυχο εργαζόμενο

Στη διενέργεια έρευνας σχετικά με καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά του 40χρονου στη Νέα Ερυθραία, που το περασμένο Σάββατο πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο εργαζόμενο και τραυμάτισε έναν ακόμα, τη στιγμή που εκτελούσαν εργασίες εγκατάστασης φυσικού αερίου, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτ. Παπαγεωργακοπούλου, παρενέβη και έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν πράγματι έγιναν κλήσεις από τους γείτονες προς την αστυνομία και γιατί οι αρχές δεν ανταποκρίθηκαν και αδιαφόρησαν για τις καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γείτονες του δράστη φέρεται να κάλεσαν την αστυνομία γιατί τον είδαν να πυροβολεί στην ταράτσα την παραμονή του εγκλήματος, αλλά δεν πήγε περιπολικό, ενώ κλήση έχει πει ότι έκανε και ο τραυματίας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει εισαγγελέας της ποινικής δίωξης, θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών, που φέρεται ότι δεν ενήργησαν άμεσα και στο πλαίσιο της νομοθεσίας, παρά τις κλήσεις που δέχθηκαν και προειδοποιούσαν για την επικινδυνότητα του δράστη. Ο 40χρονος είχε απασχολήσει με τη συμπεριφορά του εδώ και πολύ καιρό τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, όπως ανέφεραν, είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες στην αστυνομία, χωρίς όμως να υπάρξει καμία ανταπόκριση.

«Τον βλέπαμε ότι σημάδευε πάνω στην ταράτσα ομοίωμα ανθρώπου, πυροβολούσε... Και χτες το βράδυ (μία μέρα πριν από την επίθεση στους δύο υπαλλήλους) επειδή έκανε μία δοκιμή, με πυροβολισμό. Απέναντι ο γείτονας κάλεσε την αστυνομία και δεν ήρθε», δήλωσε η μητέρα του τραυματισμένου υπαλλήλου. «Βλέπαμε που λάμπανε τα μάτια του περίεργα και ζούσαμε με μία τρομοκρατία εδώ (...) Εκανε συνεχώς δοκιμές με φλόμπερ σε έναν στόχο που μοιάζει με ανθρώπινο. Πυροβολούσε συνεχώς πουλιά και γάτες».

Ακόμα και άνθρωποι του περιβάλλοντός του παραδέχονται πως ο 40χρονος έχρηζε παρακολούθησης. «Επρεπε να είναι εδώ και χρόνια στο ψυχιατρείο. Θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει κάποιοι, έστω και παρά τη θέλησή του, να κλειστεί σε κλινική. Είχε παραισθήσεις. Εβλεπε να τον ζώνουν εκατοντάδες αράχνες. Οταν είχε νέα ψυχωσικά επεισόδια, εμμονές, μπήκε για δεύτερη φορά στο ψυχιατρείο», ανέφερε οικογενειακός φίλος του 40χρονου. Επίσης, στο σπίτι βρέθηκαν ολόκληρο οπλοστάσιο, στολές Σαμουράι, ενώ σε βίντεο στο διαδίκτυο έκανε «μαθήματα» χρήσης διαφόρων όπλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ