Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Εδώ και τώρα αποζημιώσεις στο 100% και αντιπλημμυρικά έργα!

Τη μαζική κάθοδο στο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 6 Νοέμβρη αποφάσισαν χτες πλήθος μαζικών φορέων, μετά από σύσκεψη

Από τη χτεσινή σύσκεψη στην Καρδίτσα
Από τη χτεσινή σύσκεψη στην Καρδίτσα
Την απόφασή τους να οργανώσουν και να συντονίσουν τον αγώνα τους για την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών, με αποζημιώσεις στο 100%, και για επαρκή χρηματοδότηση, από την κυβέρνηση, των αντιπλημμυρικών έργων που απαιτούνται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, διατράνωσαν χτες σωματεία και μαζικοί φορείς της Καρδίτσας, που συμμετείχαν στη σύσκεψη την οποία οργάνωσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και οι Επιτροπές Αγώνα Πληγέντων Καμινάδων και Αλιάκ Μαχαλά. Ταυτόχρονα αποφάσισαν να συμμετάσχουν και να στηρίξουν με κάθε μέσο το πανελλαδικό συλλαλητήριο όλων των πληγέντων από φυσικές καταστροφές, το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 12 μ., στο Σύνταγμα.

Στη σύσκεψη, πέραν των διοργανωτών, συμμετείχαν: Το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Γυναικών, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, το παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμάραντου, ο εκπρόσωπος της κοινότητας Αμάραντου, το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ και Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού.

«Κόλλησαν στις λάσπες» τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης και προστασίας

Παρουσιάζοντας την εισήγηση, εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο πρόεδρός της, Κώστας Τζέλλας, περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν 13 μήνες μετά τις καταστροφές εκατοντάδες οικογένειες:

Την ώρα που οι πλημμύρες στην περιοχή αποτελούν συχνό φαινόμενο, τα έργα που γίνονται είναι κυρίως έργα αποκατάστασης, δηλαδή διορθώνουν και μπαλώνουν τη ζημιά που έγινε από την πλημμύρα.

Χίλιες είναι οι ενστάσεις για τις αποζημιώσεις στην παραγωγή από τον ΕΛΓΑ στους αγροτοκτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που είναι ακόμα στο «περίμενε».

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι στην πόλη, που έχουν πάρει μόλις το 20% των αποζημιώσεων, ενώ μάλιστα η κυβέρνηση διαμηνύει ότι το ύψος της αποζημίωσης θα είναι στο 55% της ζημιάς και αυτό σε βάθος 4ετίας.

Δεκάδες οικογένειες δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, πολλοί δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα ενοικίου, πλήρωσαν τις κατεδαφίσεις από την τσέπη τους.

«Δεν πρόκειται για ανευθυνότητα ή ανικανότητα. Αυτό το κράτος, με όλες τις κυβερνήσεις, είναι εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του, επειδή βρίσκεται στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της κερδοφορίας τους», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων που περιέγραψαν τα προβλήματά τους, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ακόμα και όσα έγιναν για τους πληγέντες, έγιναν κάτω από την πίεση και τη συλλογική δράση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το μεγάλο παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο της 5ης Οκτώβρη.

Ετσι συμφώνησαν ότι πέρα από τις διαπιστώσεις και αντί ο λαός να αγωνιά για τα φυσικά φαινόμενα και να μετρά θύματα και καταστροφές, χρειάζεται να υψωθεί ξανά η μεγάλη δύναμη της λαϊκής πρωτοβουλίας, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αγώνα και αλληλεγγύη θα σταθεί όρθιος ο λαός της Θεσσαλίας(2023-10-31 00:00:00.0)
Δίπλα στους πληγέντες από την πρώτη στιγμή, στη μάχη για να σώσουν ό,τι σώζεται(2023-09-16 00:00:00.0)
Αποζημιώσεις - ψίχουλα για τους πλημμυροπαθείς(2021-07-14 00:00:00.0)
Θεατές στο ίδιο έργο...(2021-03-11 00:00:00.0)
ΚΚΕ: Αποζημίωση των πληγέντων στο 100% της ζημιάς(2020-09-26 00:00:00.0)
Αγανάκτηση για τους υπεύθυνους, αγωνία για το μέλλον(2020-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ