Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ: Αποζημίωση των πληγέντων στο 100% της ζημιάς

Λίγες ώρες μετά τη νεροποντή, κλιμάκια του ΚΚΕ βρέθηκαν σε Καρδίτσα και Φάρσαλα
Λίγες ώρες μετά τη νεροποντή, κλιμάκια του ΚΚΕ βρέθηκαν σε Καρδίτσα και Φάρσαλα
Το ΚΚΕ, μαζί και ο «Ριζοσπάστης», από την πρώτη στιγμή της καταστροφής βρέθηκαν δίπλα στους πληγέντες.

Περιοδείες σε Φάρσαλα και Καρδίτσα πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, λίγες ώρες μετά την νεροποντή, κλιμάκια του Κόμματος, με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, και τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, όλη τη βδομάδα, μέσα στην πόλη αλλά και στα χωριά, οι δυνάμεις του Κόμματος έδειξαν την αλληλεγγύη τους, συνέβαλαν στην αποκατάσταση των ζημιών, στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, νερού, τροφίμων.

Ζήτησαν από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών, με την εξασφάλιση τροφής, υγειονομικής περίθαλψης, των μέσων προστασίας από την πανδημία, τη χορήγηση κλινοσκεπασμάτων και ό,τι άλλο χρειάζονται, μέχρι να αντληθούν τα νερά από τις κατοικίες τους.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους, να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν οργανωμένα από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια και να προχωρήσει άμεσα σε αποζημίωση όσων επλήγησαν, στο 100% της ζημιάς. Ταυτόχρονα, κάλεσαν το λαό της περιοχής να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και να διεκδικήσει, παράλληλα με την αποζημίωση των πληγέντων, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αναγκαίων υποδομών και τη συντήρησή τους.

Από την περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα στην Καρδίτσα
Από την περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα στην Καρδίτσα
Σταθμό στην παρέμβαση του ΚΚΕ αποτέλεσε η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Καρδίτσα, την Τετάρτη.

Αφού πραγματοποίησε περιοδεία στο κέντρο της πόλης, είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο, τον αντιπεριφερειάρχη και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Κλείνοντας την επίσκεψή του, μίλησε σε σύσκεψη όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και πληγέντες. Εκεί, αφού σημείωσε πως «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, και επειδή έχουμε συνηθίσει κάθε φορά που συμβαίνει μια καταστροφή να ακούμε πολλά λόγια και πολλά "θα"», τόνισε ότι η κατάσταση που βιώνει ο λαός της Καρδίτσας καθιστά επιτακτικά αναγκαία τη λαϊκή παρέμβαση, ώστε άμεσα να παρθούν μέτρα όπως καθαρισμός ποταμών και ρεμάτων, ενίσχυση των αναχωμάτων και άλλα κρίσιμα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, μαζί φυσικά με γενναία μέτρα στήριξης των πληγέντων και αποζημίωσή τους άμεσα στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν, μέτρα αποκατάστασης των καταστροφών, αναστολής οφειλών και χρεών, όχι για ένα εξάμηνο αλλά για όσο διαρκεί η κατάσταση αυτή.

Την Παρασκευή, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, επισκέφτηκε το Μουζάκι Καρδίτσας και χωριά της περιοχής και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Μουζακίου Φάνη Στάθη. «Οι καταστροφές στο Μουζάκι είναι βιβλικές. Αυτό δείχνει ότι πρέπει τα έργα να αρχίσουν εδώ και τώρα, αλλά κυρίως να αποζημιωθούν οι πληγέντες, γιατί αυτά που ανακοινώθηκαν είναι ψίχουλα», τόνισε ανάμεσα σε άλλα η Δ. Μανωλάκου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ