Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΑ
Δυναμική κινητοποίηση - αποκλεισμός χτες στο Σχιστό

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Δυναμική κινητοποίηση - αποκλεισμό στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Σχιστού Πειραιά πραγματοποίησε χτες η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ (Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων).

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία και φορείς από Δραπετσώνα, Κερατσίνι και Πέραμα, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Στον χώρο υπήρχε ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, την άμεση αποχώρηση των οποίων απαίτησαν οι φορείς και η Συντονιστική Επιτροπή.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Επισημαίνεται ότι η χτεσινή κινητοποίηση εντάσσεται στο πολύμορφο πρόγραμμα δράσης που ξεδιπλώνει η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό. Η Συντονιστική Επιτροπή μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή Πατούλη ετοιμάζονται να φέρουν σε ψήφιση τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό και σε άλλα 4 (!) σημεία της Αττικής, τη διαιώνιση του αίσχους στον ΧΥΤΑ Φυλής, την ελάχιστη στήριξη της ανακύκλωσης. Κάνουν τις γειτονιές μας σκουπιδότοπο. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Οι δεκάδες μαχητικές κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων και των σωματείων του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή!».

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Σε δήλωσή της επεσήμανε:

«H κυβέρνηση της ΝΔ και η περιφερειακή αρχή από κοινού προωθούν τη δημιουργία ΜΕΑ - παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη διοίκηση της κας Δούρου - που είναι ουσιαστικά ενταγμένη στο γνωστό αίσχος του XYTA της Φυλής, ωρολογιακής βόμβας για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων.

Αυτό το αίσχος δεν πρέπει να περάσει. Είναι μόνο για την ικανοποίηση των αναγκών των επιχειρηματιών και όχι του λαού.

Δίπλα στα καζάνια του θανάτου, δίπλα σε βιομηχανίες που εκπέμπουν το καρκινογόνο βενζόλιο, προωθούν και το σκουπιδαριό, τη βρώμα και τη δυσωδία. Είμαστε εδώ για να το εμποδίσουμε. Ολοι σαν μια γροθιά διεκδικούμε να φτιαχτούν μονάδες για τα σκουπίδια έτσι που να συμφέρει τον λαό και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ολοι μαζί σαν μια γροθιά. Ετσι στηρίζουμε την υγεία και τη ζωή μας».

Νέες κινητοποιήσεις

Σήμερα θα γίνει νέα κινητοποίηση - αποκλεισμός του ΣΜΑ και θα ακολουθήσουν:

- Κινητοποίηση τη μέρα ψήφισης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

- Συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο σωματείων και φορέων στον Πειραιά, την Πέμπτη 4 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ