Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ
Καθημερινά δίπλα στους σεισμόπληκτους κλιμάκια του ΚΚΕ

Περιοδεία στο Αρκαλοχώρι πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή του Κόμματος, Πάνο Καραγιώργο, μέλος της ΕΠ Κρήτης, και Σούλα Φανιουδάκη, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου, το οποίο στεγάζει 62 άστεγους σεισμόπληκτους από το Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά, καθώς και την αγορά του Αρκαλοχωρίου.

«Αποκαλυπτικές ήταν οι μαρτυρίες αστέγων σχετικά με τα εμπόδια των κρατικών αρχών στην παραχώρηση οικίσκων, όπως ηλικιωμένου ζευγαριού με αναπηρία και πολυμελούς οικογένειας που νοίκιαζε σπίτι, ζήτημα που έχει καταγγείλει το ΚΚΕ στη Βουλή στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης σχετικά με τη στέγαση των πληγέντων», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου. Τα παιδιά επίσης αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την τηλεκπαίδευση σε ακατάλληλες συνθήκες, χωρίς τα απαραίτητα μέσα.

Στην αγορά της πόλης η αντιπροσωπεία του Κόμματος συνομίλησε με πληγέντες αυτοαπασχολούμενους σχετικά με τα διαρκώς εμφανιζόμενα προβλήματα. Τα χρήματα για τις αποζημιώσεις, σε όσους έχουν μπει, είναι ψίχουλα και δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Δεν μπορούν εξάλλου να τα εκταμιεύσουν αν δεν βάλουν πρώτα το χέρι στην τσέπη για παράβολα, μηχανικούς κ.ά., ενώ σε σχέση με τον δευτεροβάθμιο έλεγχο καταγγέλλουν ότι υπάρχει «γραμμή» από το υπουργείο για «πρασίνισμα» κτιρίων ενώ έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Καμία στήριξη δεν υπάρχει για τις άμεσες υποχρεώσεις, κανονικά πληρώνονται ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, τηλέφωνο κ.ά., παραμένουν ο κίνδυνος διακοπών, η απειλή εξαίρεσης από διακανονισμούς κ.λπ.

Στη συζήτηση με κατοίκους και επαγγελματίες, τα στελέχη του Κόμματος τόνισαν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και υπογράμμισαν ότι η στρατηγική της «ανοικοδόμησης του Αρκαλοχωρίου» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ευθυγραμμίζονται μ' αυτήν ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ και την προωθούν Περιφέρεια και δημοτικοί παράγοντες, είναι ανάπτυξη όχι για τον λαό. Γίνεται με επίκεντρο το αεροδρόμιο Καστελίου, τα συμφέροντα της κοινοπραξίας «ΤΕΡΝΑ ΑΕ-GMR Airports Ltd» και αρπακτικών που έχουν βάλει «στο μάτι» φιλέτα της περιοχής, για ένα πιο αστικοποιημένο Αρκαλοχώρι, χωρίς περιφερειακούς οικισμούς, με μαζική αλλαγή χρήσης γης και οικονομικής δραστηριότητας, με άθλιες εργασιακές σχέσεις, σήμερα στο εργοτάξιο, αύριο στην εμπορική ζώνη, με καταστροφή παραγωγικών δυνατοτήτων και σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ