Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σημαντικές καταστροφές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω του το χτεσινό κύμα κακοκαιρίας, από τις πρώτες ώρες εμφάνισής του και, μάλιστα, πριν προλάβει να εξασθενήσει το προηγούμενο. Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, στην Κέρκυρα σημειώθηκαν κατολισθήσεις, πλημμύρες και διακοπή κυκλοφορίας εξαιτίας της δυνατής νεροποντής. Πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ, λόγω συσσώρευσης υδάτων, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από τα κεντρικά έως τα νότια του νησιού, καθώς παραμένει κλειστή η εθνική οδός Κέρκυρας - Λευκίμμης, στο ύψος του Αϊ-Γιάννη.

Η κίνηση διεξάγεται μέσω της επαρχιακής οδού Κέρκυρας - Πέλεκα, μετά από κατολίσθηση στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα. Στο σημείο βρίσκονταν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας που προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Τις πληγές της μετρά η υπόλοιπη χώρα από το κύμα κακοκαιρίας, που κατάφερε, μέσα σε λίγες ώρες, να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης αλλά και των ισχυρών ανέμων που συνδύαζαν το φαινόμενο. Ειδικότερα, την Παρασκευή, η Πυροσβεστική δέχτηκε 170 κλήσεις για κοπές δέντρων στην Αττική, 50 κλήσεις για παροχές βοήθειας στη Δυτική Ελλάδα, 55 κλήσεις στα Ιόνια Νησιά και 53 κλήσεις για περιοχές της Πελοποννήσου. Για την παροχή βοήθειας, συγκροτήθηκαν συνεργεία της Πυροσβεστικής που περιπολούσαν στους δρόμους της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του στη Ζάκυνθο και ειδικότερα στην περιοχή Λυκούδι, όπου ξήλωσε σκεπές και έριξε δέντρα. Τέλος, η δυνατή βροχή προκάλεσε την κατάρρευση τοιχίου στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου, ενώ στην περιοχή Κρυονέρι, πτώσεις βράχων έκλεισαν για πολύ ώρα την κυκλοφορία στο δρόμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ