Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα από τις πλημμύρες σε πολλές περιοχές της χώρας

Η εικόνα είναι από το Κέντρο Υγείας στον Αγιο Μάρκο στην Κέρκυρα, όπου πλημμύρισαν χώροι
Η εικόνα είναι από το Κέντρο Υγείας στον Αγιο Μάρκο στην Κέρκυρα, όπου πλημμύρισαν χώροι
Στο Μεσολόγγι και την Κέρκυρα σημειώθηκαν προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε από χτες, Πέμπτη, να πλήττει τη χώρα. Η δυνατή πρωινή βροχόπτωση σε αρκετές περιοχές της χώρας έφερε τα πρώτα προβλήματα, καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ υπερχείλισαν χείμαρροι.

Στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα τον κάμπο των Οινιαδών, χείμαρροι φούσκωσαν και κατέστρεψαν δρόμους, ενώ πλημμύρισαν χωράφια. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στο Λεσίνι, όπου χείμαρρος «κατέβασε» λάσπες και φερτά υλικά μέσα στο χωριό. Από την Πυροσβεστική γίνονταν απαντλήσεις υδάτων. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σοβαρές καταστροφές στο Λεσίνι σε σπίτια και επιχειρήσεις που πλημμύρισαν. Λιγότερα ήταν τα προβλήματα στις γύρω περιοχές, με υπόγεια στην Κατοχή και μεμονωμένες περιπτώσεις όπου χρειάστηκε άντληση υδάτων σε Μάστρου και Κεφαλόβρυσο.

Προβλήματα από την κακοκαιρία υπήρξαν και στην Κέρκυρα. Η δυνατή βροχόπτωση που έπληξε σχεδόν όλο το νησί μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας στον Αγιο Μάρκο, που βρίσκεται 18 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας κοντά στον Υψο. Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών, με αποτέλεσμα να σημειώνονταν περιστασιακές διακοπές ρεύματος.

Οι ουρανοί άνοιξαν και στην Αττική, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια κυρίως στα βόρεια και τα νότια της Αττικής. Η καταιγίδα ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Εντονη ήταν η βροχόπτωση και σε κεντρικότερες περιοχές όπως ο Βύρωνας και ο Υμηττός, ενώ και στη νοτιοανατολική Αττική δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Εξαιτίας της καταιγίδας οι ταχύτητες των οχημάτων ήταν χαμηλές και άρχισαν να παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν καταγράφηκαν κλήσεις για απεγκλωβισμούς κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ