Σάββατο 31 Ιούλη 2021 - Κυριακή 1 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΡΗΤΗ
«Οχι» στους σχεδιασμούς που μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις

Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό την Παρασκευή

Κορδέλες σε ΜΕΘ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, όπως και σε άλλες «δωρεές», χωρίς όμως να έχει προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό, έκοψε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με σωματεία και εργαζόμενους του νησιού να του επιφυλάσσουν αγωνιστική «υποδοχή».

Παρά τις προσπάθειες μάλιστα να μην ...ενοχληθεί η επίσκεψη από τις δίκαιες διαμαρτυρίες, με τον πρωθυπουργό να φτάνει μια ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη επίσκεψη, οι φωνές ενάντια στην κυβερνητική πολιτική ακούστηκαν δυνατά: «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία».

«Διαμαρτυρηθήκαμε γιατί κυβέρνηση, υπουργείο και διοίκηση επιλέγουν να μην κάνουν μόνιμες προσλήψεις αλλά ανοίγουν ΜΕΘ με μετακινούμενους νοσηλευτές από τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα και κλινικές. Στις επίμονες ερωτήσεις για προσλήψεις και για την ένταξη στα ΒΑΕ τήρησε σιγή ιχθύος. Το Σωματείο Εργαζομένων δεν πρόκειται να γίνει χειροκροτητής αυτής της πολιτικής. Δεν χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν, με κριτήριο τις ανάγκες μας. Λέμε όχι στους σχεδιασμούς που μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ

«Οι φιέστες που στήθηκαν σε εμβολιαστικές μονάδες σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και στο ΠΑΓΝΗ, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην Κρήτη, δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την καθυστέρηση των εμβολιασμών του πληθυσμού, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο κατ' εντολή του τουριστικού - ξενοδοχειακού κεφαλαίου εν μέσω μετάδοσης της πιο επικίνδυνης μετάλλαξης "Δέλτα", για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και ΜΜΜ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Η ΕΠ Κρήτης αναδεικνύει την επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης» και την απόρριψη από την κυβέρνηση κάθε συζήτησης για θωράκιση των δημόσιων νοσοκομείων και των άλλων υγειονομικών μονάδων, της ΠΦΥ, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές. «Από κοντά σιγοντάρουν οι περιφερειακές - δημοτικές αρχές που στηρίζουν την πολιτική της», τονίζει και προσθέτει για τον πρωθυπουργό:

«Είναι υποκριτική η παρουσία του στην κινητή εμβολιαστική μονάδα του ΕΟΔΥ στο Σπήλι Ρεθύμνου, μέτρο που θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί εδώ και μήνες, αλλά και στα εγκαίνια των νέων κλινών ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, που εξακολουθούν να υπολείπονται των αναγκών, αφού το ΠΑΓΝΗ δέχεται εισαγωγές από όλη την Κρήτη και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Επιπλέον, δεν έχει προσληφθεί το μόνιμο προσωπικό που θα τις στελεχώσει». Η ΕΠ Κρήτης καλεί τον λαό του νησιού σε πάλη για μέτρα ουσιαστικής προστασίας, για ζωή και δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.

«Εστω και τώρα η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις των υγειονομικών, των εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων», καταλήγει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσλήψεις εδώ και τώρα για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο!(2023-10-17 00:00:00.0)
Αγωνιστική - διεκδικητική «υποδοχή» στην κυβέρνηση(2023-01-25 00:00:00.0)
Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό σήμερα από υγειονομικούς και σωματεία(2021-07-30 00:00:00.0)
Προσπάθεια φίμωσης των υγειονομικών για να συγκαλυφθεί η αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία(2020-12-09 00:00:00.0)
Οχυρώνεται ξανά πίσω από την αυτοθυσία των υγειονομικών(2020-11-19 00:00:00.0)
Αγωνιστική «υποδοχή» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας(2019-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ