Τετάρτη 25 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΓΝΗ
Αγωνιστική - διεκδικητική «υποδοχή» στην κυβέρνηση

Αγωνιστική «υποδοχή» επιφυλάσσουν σωματεία και φορείς στο κλιμάκιο της κυβέρνησης που αναμένεται να βρεθεί στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα στο ΠαΓΝΗ. Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου έχει προκηρύξει για αύριο 8ωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 3 μ.μ.), καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στις 9.30 π.μ. και στην 7η ΥΠΕ στις 12.30 μ.μ. Παράλληλα, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΚΥ Σητείας εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ΠαΓΝΗ καθώς και στην κινητοποίηση. Στάση εργασίας από 8 π.μ. έως 2 μ.μ. έχουν προκηρύξει για αύριο και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών Κρήτης. Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει και καλύπτει την παγκρήτια στάση εργασίας, ενόψει και της παρουσίας του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο σε εκδήλωση του υπουργείου Υγείας.

Σε ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, με αφορμή την παρουσία τους αύριο στο Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ σημειώνει: «Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία σας επίσκεψη στο ΠαΓΝΗ, όπου δηλώνατε προκλητικά ότι δεν θέλετε να ακούτε ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι οι προσλήψεις στην Υγεία... Τώρα επισκέπτεστε ξανά την πόλη μας, συνοδεία του υπουργού Υγείας για την παρουσία δράσεων για τον καρκίνο, εν μέσω κινητοποιήσεων υγειονομικών και ασθενών για δημόσια και δωρεάν Υγεία».

Και θυμίζει στην κυβέρνηση ότι:

  • Στους «ήρωες» υγειονομικούς οφείλονται 20.000 μέρες ρεπό και αδειών!
  • Οι κενές μόνιμες οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων είναι 600, εκ των οποίων οι 300 αφορούν στη νοσηλευτική υπηρεσία!
  • Μόνο τον τελευταίο χρόνο αποχώρησαν από το νοσοκομείο πάνω από 100 εργαζόμενοι.
  • Στον 21ο αιώνα νοσηλεύονται χειρουργημένα παιδιά στην ίδια κλινική με παιδιά με λοιμώξεις! Οι Κρητικοί πλήρωσαν για την υγεία τους στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία πριν από την έναρξη της Covid πάνω από 4.000.000 ευρώ άμεσα και σχεδόν διπλάσια έμμεσα από τα ασφαλιστικά ταμεία!
  • Πάνω από 12.000 Κρητικοί περιμένουν στις λίστες αναμονής να χειρουργηθούν, εκ των οποίων οι μισοί βρίσκονται στη λίστα του ΠαΓΝΗ.
  • Υπάρχει μία μόνο Ψυχιατρική κλινική στην Ανατολική Κρήτη.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα των "δράσεων" της κυβέρνησης στην Υγεία: Της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης, της ιδιωτικοποίησης!», σχολιάζει το Σωματείο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι υγειονομικοί δεν πρόκειται να γίνουν «συνένοχοι» στο έγκλημα της εμπορευματοποίησης της Υγείας, γιατί «η Υγεία είναι κοινωνικό δικαίωμα κι όχι εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ