Σάββατο 31 Ιούλη 2021 - Κυριακή 1 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εδώ και τώρα πραγματικά μέτρα στήριξης για τους μικρούς ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους

Η κυβέρνηση στέλνει για άλλη μια φορά τον «λογαριασμό» στον λαό, σχολιάζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής για τις πρόσφατες τροπολογίες που αφορούν χρέη προς τα Ταμεία και την εφορία, και απαιτεί πραγματικά μέτρα στήριξης για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ.

«Η κυβέρνηση δεν χαρίζει ούτε ένα ευρώ από τα χρέη που μας φόρτωσε, προσπαθεί να βγάλει "από τη μύγα ξίγκι", για να ενισχυθεί η ρευστότητα των τραπεζικών ομίλων και να μειωθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ, καθώς η κυβέρνηση «βαφτίζει "διευκόλυνση" μια μικρή παράταση αποπληρωμής και έναν νέο κυκεώνα δόσεων, που δίνονται με το αζημίωτο φυσικά. Αν κάποιος επιλέξει το "σπάσιμο" των οφειλών στην εφορία σε 72 δόσεις, θα πληρώσει επιπλέον 2,5% ετήσιο επιτόκιο...».

Και προσθέτει η ΟΒΣΑ για την κυβέρνηση: «Τα χρέη που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας οφείλονται στην εγκληματική πολιτική που ακολούθησε για τη διαχείρισή της. Δεν πάρθηκαν ουσιαστικά μέτρα για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας. Οι μικροί επαγγελματίες αφέθηκαν έρμαια στην κρίση, την οποία επιτάχυναν τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας.

Η κυβέρνηση κρύφτηκε πίσω από τα οριζόντια lockdowns, που διόγκωσαν το πρόβλημα, ενώ τα περιστασιακά μέτρα στήριξης που πήρε αποδείχθηκαν τουλάχιστον ανεπαρκή, αφού δεν κάλυψαν ούτε τα βασικά των καθημερινών αναγκών σε επιχείρηση και οικογένεια».

Η ΟΒΣΑ απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε:

  • Γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους αυτοαπασχολούμενους έβαλαν λουκέτο.
  • Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης και επιδότησή της από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά Υγείας. Η Υγεία να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ