Σάββατο 31 Ιούλη 2021 - Κυριακή 1 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Λιβάνου

Με μηνύματα προς την Αγκυρα διανθίστηκε η συνάντηση, την Παρασκευή, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με την Ζέινα Ακάρ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Λιβάνου και υπουργό Εξωτερικών και Αμυνας της χώρας.

Στις κοινές δηλώσεις τους ο Ν. Δένδιας βρήκε ευκαιρία να εκφράσει τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης στην Τουρκία για την απώλεια ζωών στις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττάλειας. Θύμισε άλλωστε ότι τηλεφώνησε την Πέμπτη στον Τούρκο ομόλογό του και του διαβίβασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς για βοήθεια.

Στο δε πλαίσιο του διμερούς και πολυμερούς παζαριού, τόνισε ότι η νέα χρηματοδοτική βοήθεια της ΕΕ για τους Σύρους πρόσφυγες δεν μπορεί να καλύπτει μόνο την Τουρκία αλλά και άλλες χώρες της περιοχής που φιλοξενούν πρόσφυγες, όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για τον αποσταθεροποιητικό - όπως τον χαρακτήρισε - ρόλο της Τουρκίας, παραπέμποντας στις «παράνομες εξαγγελίες της Τουρκίας για τα Βαρώσια, που αποτελούν την πιο πρόσφατη έκφραση της τουρκικής παραβατικότητας στην περιοχή μας» και οι οποίες όπως είπε «αγνοούν και είναι αντίθετες με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», αποφάσεις βέβαια τις οποίες οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοι της Τουρκίας γράφουν ...εκεί που δεν πιάνει μελάνι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ