Πέμπτη 1 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Η γνώση είναι δύναμη»

Εκθέσεις βιβλίων, εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αττική

Με σύνθημα «Η γνώση είναι δύναμη», οι Οργανώσεις Ανατολικών Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν εκθέσεις βιβλίου με πλούσια σε εκδηλώσεις και δράσεις θεματολογία σε Ζωγράφου, Βύρωνα και Ηλιούπολη μέχρι και την Κυριακή 4 Ιούλη.

Σε μια ζεστή βραδιά τη Δευτέρα 28 Ιούνη άνοιξε με τον πιο όμορφο τρόπο η έκθεση βιβλίου των Οργανώσεων Βύρωνα, Δάφνης, Υμηττού και Καισαριανής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που είναι αφιερωμένη στην εργατική τάξη και τον σοσιαλισμό, σηματοδοτώντας την έναρξη της πρωτοβουλίας της Τομεακής Οργάνωσης Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του Κόμματος.

Με τη «βοήθεια» έργων μεγάλων ποιητών, που επέλεξαν να αφουγκραστούν τα βάσανα μα και τα όνειρα του λαού μας και των λαών όλης της Γης, η έκθεση βιβλίου υποδέχτηκε τους επισκέπτες της στην ταράτσα των γραφείων του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησε μια σύντομη ομιλία από την Ολγα Κοψιά, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ανατ. Συνοικιών του ΚΚΕ.

Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ανέδειξε ότι η πρωτοβουλία της έκθεσης εντάσσεται στο πλαίσιο του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίστηκε η σημασία για περαιτέρω αναβάθμιση της ιδεολογικοπολιτικής μας δουλειάς και παρέμβασης, τόσο σε ό,τι αφορά τα μέλη και στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ όσο και στην παρέμβασή μας στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.


Αναφέρθηκε στις μεγάλες μάχες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου - τερατουργήματος για τη «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου και εναντίον των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Η έκθεση βιβλίου θα δώσει την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να εμβαθύνει στα συγκεκριμένα ζητήματα, με τίτλους όπως το «Μισθός, τιμή και κέρδος» και το «Μισθωτή εργασία και κεφάλαιο» του Καρλ Μαρξ, το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος» των Μαρξ και Ενγκελς, αλλά και από σύγχρονες επεξεργασίες όπως το «Σοσιαλισμός. Η απάντηση για τον 21ο αιώνα» και το «Τα επιτεύγματα και οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης στον σοσιαλισμό».

Ακολούθησε ένα όμορφο καλλιτεχνικό δρώμενο, που ανέδειξε την πάλη της εργατικής τάξης όπως αυτή αποτυπώθηκε από μεγάλους ποιητές της χώρας μας αλλά και διεθνώς, όπως ο Κωστής Παλαμάς, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Πάμπλο Νερούδα, ο Μπέρτολτ Μπρέχτ, ο Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι, ο Ναζίμ Χικμέτ και άλλοι.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης μέλη και φίλοι του Κόμματος είχαν την ευκαιρία να περάσουν από την έκθεση και να προμηθευτούν τις νέες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις των εκθέσεων βιβλίου:

Στον Βύρωνα, έκθεση βιβλίου με θέμα «Εργατικό κίνημα και Σοσιαλισμός - Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα και ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο» έως 4/7. Η έκθεση θα λειτουργεί στα γραφεία των ΚΟ Βύρωνα (Χειμάρρας & Αϊδινίου). Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 18.00 - 22.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00 - 13.00.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, αύριο Παρασκευή στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον εργάσιμο χρόνο. Θα μιλήσει ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Στου Ζωγράφου, αφιέρωμα στα 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα έως 4/7. Η έκθεση θα λειτουργεί στα γραφεία των ΚΟ Ζωγράφου (Παπαδιαμαντοπούλου 81). Ωρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Σάββατο 18.00 - 22.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00 - 13.00.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις: Στην ταράτσα των γραφείων (Παπαδιαμαντοπούλου 81), αύριο Παρασκευή στις 20.30, προβολή ταινίας. Και το Σάββατο 3/7, στις 20.00, βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Κι όμως, κινείται...» για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Στο δημοτικό αναψυκτήριο «Ρυθμός», την Κυριακή 4/7 στις 20.00, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Αυτό που σήμερα φαντάζει παντοδύναμο μπορεί να ανατραπεί! - Από την Κομμούνα στο σήμερα».

Στην Ηλιούπολη, έκθεση βιβλίου με θέμα «Οι λαοί στη δίνη των ανταγωνισμών. Δύναμή τους η κοινή πάλη ενάντια στους πολέμους, στη φτώχεια και την εκμετάλλευση» έως 4/7. Η έκθεση θα λειτουργεί στα γραφεία του Παραρτήματος Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Ελ. Βενιζέλου 146). Ωρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Σάββατο 18.00 - 22.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00 - 13.00.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης οι εξής εκδηλώσεις: Αύριο Παρασκευή, στις 20.00, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η δυνατότητά μας να ζούμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας». Την Κυριακή 4/7, στις 20.00, εκδήλωση - συζήτηση για τις διεθνείς εξελίξεις με τίτλο «Οταν οι καπιταλιστές μιλούν... για ειρήνη και ασφάλεια» και ομιλητή τον Σπύρο Μπότση, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Βιβλιοπαρουσιάσεις από την ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής

Βιβλιοπαρουσιάσεις πραγματοποιεί την ερχόμενη εβδομάδα και η Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Οι ΚΟ Φαρμάκου πραγματοποιούν βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Η μαχητική πείρα των μπολσεβίκων» τη Δευτέρα 5/7, στις 19.00 στο θεατράκι της πλατείας Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι (κοντά στο Μετρό «Αγ. Αντώνιος», έναντι ΟΤΕ). Την παρουσίαση θα κάνει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι ΚΟ Τροφίμων - Ποτών πραγματοποιούν βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Σοσιαλισμός, η απάντηση στον 21ο αιώνα» την Τετάρτη 7/7, στις 19.00 στο θεατράκι της πλατείας Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι. Την παρουσίαση θα κάνει ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Κομματική Επιτροπή Ενέργειας πραγματοποιεί παρουσίαση του άρθρου «Μπροστά στη νέα διεθνή οικονομική κρίση: Πράσινο new deal ή σοσιαλισμός» την Τετάρτη 7/7, στις 19.00 στο Πάρκο Δρακόπουλου στα Πατήσια. Την παρουσίαση θα κάνει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι ΚΟ Χημικής, ΚΙΔΕ και Παπαστράτου πραγματοποιούν βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ» το Σάββατο 10/7, στις 19.00 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι. Την παρουσίαση θα κάνει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι ΚΟ Τύπου πραγματοποιούν βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Οταν χτιζόταν το καράβι» την Παρασκευή 16/7, στις 19.00 στο Μουσείο Μακρονήσου (οδός Ασωμάτων, Θησείο). Την παρουσίαση θα κάνει ο Ανέστης Κανάκης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ