Πέμπτη 1 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Αποκλειστικά στην «ατομική ευθύνη» η αντιμετώπιση της μετάλλαξης «Δέλτα»

Εφτά μήνες από την έναρξη των εμβολιασμών, που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει για τους ανήμπορους και τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών, με τη μετάλλαξη «Δέλτα» να χτυπάει την πόρτα και να απειλεί να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο, ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ανακοίνωσε χτες από την Κρήτη το αυτονόητο, τον εμβολιασμό από κινητές μονάδες. Δήλωσε πως στις 6 Ιούλη ξεκινάει από την Κρήτη η επόμενη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία», η οποία θα αφορά εμβολιασμούς από κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας σε χωριά, δήμους και απομακρυσμένες περιοχές.

Ενώ, όπως προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τον κατ' οίκον εμβολιασμό που κατατέθηκε στη Βουλή, οι ιδιώτες γιατροί που θα εμπλακούν θα αμείβονται με 20 ευρώ και με 3 ευρώ αν ο εμβολιασμός γίνει στο ιατρείο. Θα πληρώνονται μέσω ΕΟΠΥΥ, ενώ, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, στο εγχείρημα πρόκειται να εμπλακούν και ...διαγνωστικά κέντρα.

Με την κυβέρνηση να προσαρμόζει κάθε πλευρά της διαχείρισης της πανδημίας στα πρωτόκολλα των επιχειρηματικών ομίλων, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε χτες ότι ο εμβολιασμός συνδέεται με την ανάγκη «προστασίας της τουριστικής περιόδου», πετώντας πάλι το μπαλάκι στην «ατομική ευθύνη» για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.

Δεν παρέλειψε δε να ισχυριστεί ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού «έχει πάει εξαιρετικά», τη στιγμή που οι εμβολιασμοί «σέρνονται» και εφτά μήνες από την έναρξή τους έχει εμβολιαστεί πλήρως μόνο το 35% του πληθυσμού, ως αποτέλεσμα των συμφωνιών που έχουν υπογράψει η κυβέρνηση και η ΕΕ με τους φαρμακευτικούς κολοσσούς, στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών, και οι οποίες εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση του λαού σε όλα τα διαθέσιμα και ασφαλή σκευάσματα.

Ακόμα και σήμερα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, όπως σε χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και θωράκισης των νοσοκομείων και των άλλων υποδομών, εστιάζει τη συζήτηση στα «προνόμια» και τα «κίνητρα» για τους εμβολιασμούς, καλλιεργώντας ψεύτικα διλήμματα και τροφοδοτώντας τον ανορθολογισμό με τη λογική της «ανταπόδοσης».

«Τα έκτακτα μέτρα για την επίσπευση των εμβολιασμών δεν μπορούν να κρύψουν τις συνέπειες από τη χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στον Τουρισμό, και μάλιστα εν μέσω μετάδοσης της πιο επικίνδυνης μετάλλαξης "Δ", για να στηριχτούν τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των μονοπωλίων των Μεταφορών, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού», τονίζει η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού. «Δεν μπορούν να κρύψουν την αφωνία της κυβέρνησης και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών στα αιτήματα υγειονομικών, σωματείων και άλλων φορέων για ενίσχυση τώρα της ΠΦΥ, για θωράκιση όλων των δημόσιων νοσοκομείων και των άλλων υγειονομικών μονάδων, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές και όχι αποδυνάμωση ή λειψή λειτουργία, όπως συμβαίνει στα περισσότερα νοσοκομεία της Κρήτης», προσθέτει η Οργάνωση του Κόμματος.

Τα χτεσινά στοιχεία της πανδημίας

Χτες 11 ασθενείς με COVID-19 έχασαν τη ζωή τους, ενώ συνολικά καταγράφονται πια 12.706 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 196, με διάμεση ηλικία τα 66 έτη. Τα νέα κρούσματα της νόσου είναι 633, εκ των οποίων 16 είναι εισαγόμενα, 315 εντοπίστηκαν στην Αττική, 31 στη Θεσσαλονίκη, 83 είναι υπό διερεύνηση. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 422.456.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα ρεκόρ κρουσμάτων διεθνώς, καθώς καλπάζει η «Ομικρον»(2021-12-30 00:00:00.0)
Στο 60% καθηλωμένη η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού(2021-10-19 00:00:00.0)
Τα κρεβάτια ΜΕΘ στερεύουν στην Κρήτη αλλά η κυβέρνηση ...κλείνει τη μουσική!(2021-08-19 00:00:00.0)
«Μη μου τους ...τουρίστες τάραττε»(2021-06-04 00:00:00.0)
Αφήνει τους εργαζόμενους εκτεθειμένους ενώ ομολογεί τη διασπορά στους χώρους δουλειάς(2021-02-20 00:00:00.0)
Στα όρια(2021-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ