Πέμπτη 1 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Με διακοπή λειτουργίας απειλούνται κλινικές λόγω των μετακινήσεων γιατρών

Με άμεση διακοπή λειτουργίας κινδυνεύει η Παιδιατρική κλινική στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει, λόγω των μετακινήσεων γιατρών σ' άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, και στη Νευρολογική, στην Ορθοπαιδική και την ΩΡΛ κλινική, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι οι μετακινήσεις προσωπικού όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το εντείνουν ακόμη περισσότερο σε βάρος της υγείας των εργαζομένων και του λαού.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου, στην Παιδιατρική κλινική, από τις έξι ειδικευμένες γιατρούς (πέντε μόνιμες και μία επικουρική), η μία έχει μετακινηθεί στο «Αττικόν», μία στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, η σύμβαση της επικουρικής λήγει στις 31 Οκτώβρη, ενώ και από τις τρεις ειδικευόμενες η μία έχει μετακινηθεί στην Πνευμονολογική κλινική.

«Αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να εξασφαλισθεί η ασφαλής λειτουργία της κλινικής αν και οι ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι γιατροί ξεπερνούν το προβλεπόμενο όριο εφημεριών».

Τονίζεται ότι «τυχόν διακοπή λειτουργίας της Παιδιατρικής κλινικής - λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει παιδίατρος στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Ασπροπύργου - θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγειονομική κάλυψη χιλιάδων οικογενειών της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα οδηγήσει σε σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία και της Μαιευτικής κλινικής, όπου είναι αναγκαία η παρακολούθηση των νεογέννητων από παιδίατρους».

Αντίστοιχα, αρνητικά αποτελέσματα στη λειτουργία της Νευρολογικής κλινικής έχει η συνεχιζόμενη μετακίνηση - παρά την αντίθετη γνώμη των συλλογικών οργάνων του ΓΝΕ «Θριάσιο» - πρόσφατα διορισμένης μόνιμης νευρολόγου. Ενώ ένα ακόμα παράδειγμα περαιτέρω αποδυνάμωσης είναι και το πρόσφατο έγγραφο του υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ για μετακίνηση μιας ορθοπαιδικού και ενός ωτορινολαρυγγολόγου στο εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου.

Το Σωματείο Εργαζομένων προειδοποιεί ότι τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας θα χειροτερέψουν αν απολυθούν οι 32 επικουρικοί γιατροί που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες σε μια σειρά από τμήματα και κλινικές, που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Οκτώβρη 2021.

Αντίστοιχα, οι υπόλοιποι 29 επικουρικοί εργαζόμενοι, που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Οκτώβρη, καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις υπόλοιπες υπηρεσίες και τμήματα του νοσοκομείου, ενώ οι 104 συνάδελφοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκέμβρη 2021, καλύπτουν τις ανάγκες σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση. Με απόλυση κινδυνεύουν και οι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ που οι συμβάσεις τους λήγουν τους πρώτους μήνες του 2022.

Για την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας των κλινικών του «Θριασίου» το Σωματείο απαιτεί:

  • Να ανακληθούν οι μετακινήσεις γιατρών των κλινικών Παιδιατρικής, Νευρολογικής, Ορθοπαιδικής και ΩΡΛ.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.
  • Να αναμορφωθεί ο οργανισμός του νοσοκομείου, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση των ειδικευομένων, με αύξηση των οργανικών θέσεων για ειδικευμένους γιατρούς.
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη 1.30 μ.μ. στη διοίκηση του νοσοκομείου προχωρά, σήμερα, το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αττικόν» απαιτώντας να παρθεί πίσω το σχέδιο οργανισμού που προτάθηκε εν κρυπτώ και μετατρέπει το νοσοκομείο σε επιχείρηση, κατά τα πρότυπα του «Νέου ΕΣΥ» της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ