Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΚ Βελγίου

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά της, η ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βελγίου σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Το Συνέδριό σας πραγματοποιείται στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Αυτήν την περίοδο αποκαλύπτεται το πώς οι αστικές πολιτικές για την Υγεία τις προηγούμενες δεκαετίες (ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές, συνθήκες εργασίας) επηρεάζουν τα λαϊκά στρώματα. Γίναμε μάρτυρες της αντοχής της εργατικής τάξης μπροστά στη νέα κρίση υπερπαραγωγής του καπιταλιστικού συστήματος. Η κρίση αποτελεί πρόσχημα για νέα αντεργατικά μέτρα και την ενίσχυση του αυταρχισμού.

Στο Βέλγιο η ανεργία και η φτώχεια μεγαλώνουν, την ώρα που η κυβέρνηση στηρίζει τις απαιτήσεις των εργοδοτών για πάγωμα των μισθών.

Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τον αγώνα της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, ειδικότερα ενάντια στο νομοσχέδιο για το 10ωρο και ενάντια στην καταστολή στα πανεπιστήμια. Σε αυτούς τους αγώνες, ο πρωτοπόρος ρόλος, η δύναμη και οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ αποτελούν έμπνευση για το κομμουνιστικό κίνημα.

Εχουμε επίσης συναίσθηση για τη συμβολή του ΚΚΕ στη συγκρότηση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, στον αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, ειδικά αυτήν την περίοδο που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις διεθνώς, στην Ανατολική Μεσόγειο και στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες και Λαϊκές Δημοκρατίες, που γίνονται πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ, την ΕΕ και τη Ρωσία.

Είμαστε βέβαιοι πως το Συνέδριό σας θα συμβάλει στον επικείμενο αγώνα, στον αγώνα για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ