Παρασκευή 28 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νέα συγκέντρωση από τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών έκαναν και πάλι το πρωί της Πέμπτης οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών του, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Οι περίπου 140 εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν δουλέψει για δέκα και πλέον χρόνια με το άθλιο εργασιακό καθεστώς των ολιγόμηνων συμβάσεων, αντιμετωπίζουν τη λήξη των συμβάσεών τους, την απόλυση και την ανεργία. Μετά τη λήξη των συμβάσεων και την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη, ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει στα πόστα τους με Προσωρινή Διαταγή των δικαστηρίων, που παρατείνουν για δύο - τρεις μήνες τις συμβάσεις. Αν και στην ΑΑΔΕ και στα τελωνεία η προσφυγή στη Δικαιοσύνη οδήγησε σε αυτήν την παράταση, σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή των συμβασιούχων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η απόφαση ήταν αρνητική για τους εργαζόμενους. Σε κάθε περίπτωση, οι συμβασιούχοι είτε έχουν ήδη αντιμετωπίσει την απόλυση, είτε θα βρεθούν το επόμενο διάστημα μπροστά της.

«Για χρόνια προσφέρουμε στην υπηρεσία, ζητάμε το αυτονόητο, μόνιμη εργασία», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι. Την κινητοποίηση και τα αιτήματα των εργαζομένων στηρίζουν σωματεία, μεταξύ των οποίων τα Σωματεία Καθαριστών - Καθαριστριών Αθήνας και Πειραιά, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στο πλευρό τους βρέθηκε επίσης ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας πετάξει στο δρόμο. Να μετατραπούν όλες οι Συμβάσεις σε αορίστου χρόνου», τόνισε η εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής, παρουσιάζοντας σε συνέντευξή Τύπου τα αιτήματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org