Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
9Η ΜΑΗ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Μάη
Στην Αττική
  • Συγκέντρωση για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, την Κυριακή 9 Μάη στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γενοκτονίας στην Γκορυτσά Ασπροπύργου. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα χαιρετίσει ο Χρήστος Τσοκάνης, στέλεχος του Κόμματος, και θα ακολουθήσει προβολή βίντεο αφιερωμένου στην 9η Μάη.
  • Οι Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ, οι Οργανώσεις Καλλιθέας της ΚΝΕ και το Παράρτημα Καλλιθέας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα τιμήσουν την 9η Μάη με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη, στο μικρό πάρκο της συμβολής των οδών Συγγρού (εσωτερικός παράδρομος) και Φιλαρέτου στην Καλλιθέα, την Κυριακή 9 Μάη, στις 11.30 το πρωί.
  • Με κατάθεση στεφάνων θα τιμήσουν την Κυριακή 9 Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Πειραιά. Συγκεκριμένα: Το Παράρτημα Πειραιά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και οι ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις 10 π.μ., στην πλατεία Τερψιθέας, στο άγαλμα της Ηρώς Κωνσταντοπούλου. Τα Παραρτήματα Κοκκινιάς και Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και οι ΚΟ Κοκκινιάς και Κορυδαλλού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις 10 π.μ., στην πλατεία 17ης Αυγούστου (πλατεία Οσίας Ξένης). Το Παράρτημα Κερατσινίου - Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και οι ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις 11 π.μ., στο μνημείο της Ηλεκτρικής.
Στη Θεσσαλονίκη

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ τιμώντας τη μνήμη των ηρωικών εργατών του Μάη του '36 θα καταθέσει στεφάνια την Κυριακή 9 Μάη στις 10.30 π.μ., στο Μνημείο των Καπνεργατών.

Στη συνέχεια, στις 12 μ., στα νεκροταφεία της Ευαγγελίστριας θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του Γ. Τσαρουχά, στελέχους του ΚΚΕ, βουλευτή της ΕΔΑ και μαχητή του αντιδικτατορικού αγώνα που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στη διάρκεια της χούντας.

Επίσης, τιμώντας τον ηρωικό Μάη του 1936, οι κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ οργανώνουν εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Μάη: Το Σάββατο 8/5 προγραμματίζουν Ιστορικούς Περιπάτους, στις 10 π.μ. και στις 12 μ., με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ελευθερίας. Την Κυριακή 9/5, στις 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (Ομπρέλες).

Στη Λάρισα

Εκδήλωση για την 9η Μάη πραγματοποιούν οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, την Κυριακή 9 Μάη, στις 10.30 π.μ., στο Μνημείο του Αντιαεροπορικού, στο Ομορφοχώρι.

Στην Πελοπόννησο

Συγκέντρωση για την 9η Μάη, αλλά και για τους 11 ΕΑΜίτες - κομμουνιστές που απαγχονίστηκαν στην πλατεία στα Ψηλά Αλώνια, οργανώνουν οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ την Κυριακή 9 Μάη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών. Θα μιλήσει ο Μιχάλης Αναστασίου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Το Παράρτημα Αρκαδίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 76 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, την Κυριακή 9 Μάη στις 11 το πρωί στο μνημείο στον Αγιο Νικόλα στην Τρίπολη.

Στα Χανιά

Στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων στον Γολγοθά Χανίων, στις 12 μ. και στο Μνημείο Στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού της ΕΣΣΔ στο νεκροταφείο του Αγίου Λουκά, στη 1 μ.μ., θα καταθέσουν την Κυριακή 9 Μάη αντιπροσωπείες της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και του ΔΣ του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Στη Δυτ. Μακεδονία

Με αφορμή την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών η ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 9 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο του Μνημείου των Σοβιετικών Στρατιωτών, τιμώντας τους τρεις Σοβιετικούς στρατιώτες Αλεξέι, Σεργκέι και Ρουμπέν, μέλη της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που σκοτώθηκαν το 1944 υπερασπιζόμενοι τους κατοίκους των χωριών Μεσόβουνο και Πύργοι κατά την επιχείρηση «Μαγιάτικη Καταιγίδα».

Στην Ξάνθη

Οι ΤΟ Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα Ξάνθης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνουν εκδηλώσεις: Στον Πετεινό στις 11 π.μ., στο Μνημείο των δολοφονημένων Τάσου Λαζαρίδη και Βασίλη Κωστελίδη από τους Βούλγαρους φασίστες, με ομιλητή τον Μπάμπη Φωτιάδη μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ. Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης στις 6.30 μ.μ., με ομιλητή τον Ορέστη Λιώλη, Γραμματέα της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ.

Στεφάνι της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), τιμώντας την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και τη συνεισφορά της ΕΑΜικής Αντίστασης και των ηρώων αγωνιστών στην απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον ναζί κατακτητή, θα καταθέσει στεφάνι, το Σάββατο 8 Μάη, στις 6 μ.μ., στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ