Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΘΕΑ
Aναδίπλωση μετά την κατακραυγή

Σε επαγρύπνηση παραμένουν εργαζόμενοι, θεραπευόμενοι, σύλλογοι οικογενειών και όσοι βρίσκονται σταθερά στο πλευρό του Οργανισμού

Σε προσωρινή αναδίπλωση προχωρά η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των θεραπευόμενων, των συλλόγων οικογενειών, των εργαζομένων του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), καθώς και μαζικών φορέων και σωματείων που αναγνωρίζουν το πολύτιμο έργο και την πλούσια προσφορά του στην κοινωνία, παρά τη διαχρονική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Οργανισμού.

Τις προηγούμενες μέρες το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ πραγματοποίησε συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας Ζ. Ράπτη, όπου όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «εξηγήθηκε τεκμηριωμένα στην πολιτική ηγεσία γιατί το Προσχέδιο δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση οποιουδήποτε διαλόγου. Ως κατάληξη, σε συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας, ζητήθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων να καταθέσει στο υπουργείο, με ορίζοντα περίπου δύο μηνών, τις δικές του προτάσεις για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ».

Ωστόσο οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επαγρύπνηση, επισημαίνοντας ότι «αν οι τελευταίες εξελίξεις αποτελέσουν εποικοδομητική βάση για έναν διάλογο για την ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ ή προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων, θα αποδειχθεί έμπρακτα το επόμενο διάστημα. Θεωρούμε αυτονόητο ότι τα αποτελέσματα του όποιου διαλόγου διεξαχθεί τους επόμενους μήνες θα τεθούν υπό την τελική κρίση της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΘΕΑ. Του οργάνου το οποίο προσπάθησε να απαξιώσει πλήρως το Προσχέδιο, παρόλο που και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας είχε δεσμευτεί ότι θα ενισχυθεί στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου».

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση «έδειξε τα δόντια της» στην απεξάρτηση, φέρνοντας ΠΝΠ το 2019 με την οποία καταργείται το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού. Οι εξελίξεις και στο ΚΕΘΕΑ είναι πλήρως εναρμονισμένες με την «αντι-ναρκωτική» πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις και πριμοδοτεί τη «μείωση της βλάβης» αντί της πρόληψης και της απεξάρτησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ