Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της ΛΑΡΚΟ

Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την προστασία των εργαζομένων και του λαού της περιοχής απαιτεί το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, με ανοιχτή του επιστολή, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση για την έλλειψη μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και για τη συνεχιζόμενη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ.

Συγκεκριμένα και με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή της Λοκρίδας Φθιώτιδας και ιδιαίτερα στην ΔΕ Μαλεσίνας, με αποτέλεσμα να νοσήσουν και αρκετοί εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, και να τεθεί το εργοστάσιο σε συνθήκες οριακής λειτουργίας, το Συνδικάτο Μετάλλου, τονίζει μεταξύ άλλων ότι η ειδική εκκαθάριση, αλλά και οι εργολάβοι, αρνούνται να καταβάλουν κανονικά τις αποδοχές σε όσους εργαζόμενους βρίσκονταν σε καραντίνα και θέλουν να χρεώσουν κανονικές άδειες.

«Στη Λοκρίδα, η εξάπλωση της πανδημίας, από δική σας ευθύνη βγήκε εκτος ελέγχου. Ηδη μετράμε νεκρούς στην πόλη της Μαλεσίνας, πολλοί συνάδελφοί μας και συντοπίτες μας νοσηλεύονται, κάποιοι από αυτούς είναι στις ΜΕΘ, στις ΜΕΘ που ήδη συμπληρώθηκαν οι θέσεις. Εκατοντάδες είναι σε καραντίνα και με ευθύνη σας, η διαχείριση της ΛΑΡΚΟ δεν θέλει να τους πληρώσει σαν να εργάζονταν», σημειώνει.

Τονίζει, επίσης, ότι την ώρα που η κυβέρνηση επικαλείται την «ατομική ευθύνη» και την «επανεκκίνηση της οικονομίας», αφήνει τη ΛΑΡΚΟ στην τύχη της και με τις πολιτικές της προωθεί την περαιτέρω απαξίωσή της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ