Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Αποχή από την υπερωριακή εργασία για την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας

Αποχή από την υπερωριακή απασχόληση αυτό το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα, αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον δήμο Ηλιούπολης, καταγγέλλοντας την αδιάλλακτη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους. Ετσι, το Σωματείο δίνει συνέχεια στις κινητοποιήσεις που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη βδομάδα για ζητήματα όπως η παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), η αντίθεσή του στη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού που αποτελεί όχημα ιδιωτικοποιήσεων κ.ά.

Ως προς τα ΜΑΠ, το Σωματείο καταγγέλλει πως η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι είναι ψευδή τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει το Σωματείο για τη μη καταβολή τους (!) και απαιτεί να δείξει τις υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων που λέει ότι έχει στη διάθεσή της και αποδεικνύουν ότι έχουν παραλάβει το σύνολο των ΜΑΠ, σημειώνοντας πως «οι μόνοι εργαζόμενοι που τα παρέλαβαν είναι οι 40 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες».

Ακόμα ζητά να απαντήσει γιατί «οι εργαζόμενοι που δουλεύουν 4 μέρες το μήνα παραπάνω (Σάββατο ή Κυριακή) δηλαδή 6 μέρες τη βδομάδα, δεν πληρώνονται τα μεροκάματά τους και δεν παίρνουν ρεπό. Να μας απαντήσει γιατί πάνω από ενάμιση χρόνο» δεν καταβάλλεται το ανθυγιεινό επίδομα σε εργαζόμενους που το δικαιούνται σύμφωνα με όσα προβλέπει νόμος.

Το Σωματείο μεταξύ άλλων απαιτεί: Να δοθούν τώρα τα ΜΑΠ του 2019 και του 2020, τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων, δωρεάν τεστ COVID σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας. Να πληρωθούν τα νυκτερινά, οι Κυριακές και τα εξαιρέσιμα. Αμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος, να μη συσταθεί Αναπτυξιακός Οργανισμός κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ