Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ανακληθούν οι εκδικητικές απολύσεις οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Να ανακληθούν οι εκδικητικές απολύσεις οδηγών τουριστικών λεωφορείων, στις οποίες προχώρησαν εργοδότες στην Κρήτη, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας.

Τις προηγούμενες μέρες δύο μεγάλες επιχειρήσεις στην Κρήτη, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τουριστικών λεωφορείων, απέλυσαν συνολικά 37 οδηγούς, με πρόσχημα τη μείωση του στόλου που αξιοποιούν. Οι απολύσεις χαρακτηρίζονται εκδικητικές καθώς στοχεύουν εργαζόμενους που συμμετείχαν στην πολύμηνη απεργιακή μάχη της περασμένης χρονιάς, για την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.

«Με την πανδημία του κορονοϊού έχει πληγεί σημαντικά ο κλάδος των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και συνολικά όλοι οι εποχικά εργαζόμενοι. Περίπου 500 οδηγοί τουριστικών λεωφορείων σε όλη την Κρήτη αντιμετωπίζουν τη δραματική επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων, καταδικαζόμενοι να ζουν με ελάχιστο ή και μηδενικό εισόδημα τον τελευταίο χρόνο», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Υπενθυμίζουν ακόμα ότι από την περσινή τουριστική σεζόν οι εργαζόμενοι οδηγοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την άρνηση των εργοδοτών να υπογράψουν Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση, με αποτέλεσμα «να κινδυνεύσουν να χάσουν μια σειρά από δικαιώματα και κατακτήσεις». Η συνέχεια δόθηκε με πολύμηνη απεργιακή μάχη για την υπογραφή της Σύμβασης, ενώ τώρα οι εργοδότες προχωρούν σε εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων που συμμετείχαν σε αυτόν τον αγώνα.

«Τα παραπάνω εντάσσονται στη σφοδρή επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους την οποία έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες στον κλάδο των Μεταφορών, βρίσκοντας έδαφος στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων και της τωρινής κυβέρνησης, που από τη μια επιδοτεί τους εργοδότες με εκατομμύρια και από την άλλη αφήνει τους εργαζόμενους χωρίς εισόδημα, χωρίς προστασία», καταλήγει η Ερώτηση.

Το ΚΚΕ ζητά από τον υπουργό μέτρα ώστε: Να ανακληθούν άμεσα όλες οι εκδικητικές απολύσεις των εργοδοτών απέναντι στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι οδηγοί, χωρίς προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ