Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να μην απολυθούν από τη ΣΤΑΣΥ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, ζητά το ΚΚΕ, με Ερώτηση που έχει καταθέσει προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και Εργασίας.

«Την ώρα που η τραγική κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τις χρόνιες μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, με διαχρονικές τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων έως τώρα, τα έχει μετατρέψει σε "υγειονομικές βόμβες" σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δεν ανανέωσε τις συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα, στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια», σημειώνουν οι βουλευτές του Κόμματος.

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί τον Σεπτέμβρη του 2018, με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου διάρκειας 18 μηνών. Τον Σεπτέμβρη του 2019 αποφασίστηκε από τη ΣΤΑΣΥ να δοθεί στις συμβάσεις έξι μήνες παράταση και έτσι οι συμβάσεις τους έληξαν τον Σεπτέμβρη του 2020. Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα και απέσπασαν προσωρινή διαταγή για να συνεχίζουν να εργάζονται. Στις 24 Φλεβάρη του 2021 είχαν ακόμη ένα δικαστήριο για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων και την προσωρινή διαταγή, που όμως πήρε αναβολή λόγω lockdown.

«Ενώ ακόμα εκκρεμεί η προσωρινή διαταγή και υπάρχει ΚΥΑ που λέει ότι παρατείνονται οι προσωρινές διαταγές μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης στο δικαστήριο, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ και παρά τις διαβεβαιώσεις της κατά καιρούς στους εργαζόμενους ότι θα εισηγηθεί στο υπουργείο να συνεχιστεί η σύμβασή τους, κάνει διαγωνισμούς στη Διαύγεια για συμβάσεις έργου καθαρισμού του αμαξοστασίου των Σεπολίων, ενώ φέρνει στο αμαξοστάσιο και εργολάβους να δουν το χώρο, ώστε να δώσουν προσφορές για την εργασία τους», καταγγέλλει το ΚΚΕ με την Ερώτησή του. Ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν μέτρα, ώστε να μη γίνει καμία απόλυση, να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ