Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
Επείγουσα ανάγκη για μέτρα στήριξης του εισοδήματος

Συνέχεια στις πολύμορφες δραστηριότητες δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, αναδεικνύοντας τα οξυμένα προβλήματά τους και παλεύοντας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων για την επιβίωσή τους.

Κόντρα στην προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι τάχα «τα περισσότερα προβλήματα των αγροτών ήδη λύνονται», αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηλείας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, πραγματοποίησαν την Τετάρτη το μεσημέρι αυτοκινητοπορεία στον Πύργο και παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πύργου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκαν τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος όλων όσοι πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, για κατώτατες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης, καθώς και για μείωση του κόστους παραγωγής, άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή από τον παγετό.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας κατέθεσε ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, επισημαίνοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες κινητοποιούνται και στον νομό και πως οι δράσεις της Ομοσπονδίας θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα ο πρόεδρός της, Θανάσης Βομπίρης, δήλωσε ότι η ΟΑΣΗ θα συνεχίσει την ενημέρωση στα χωριά και στους Αγροτικούς Συλλόγους, καλώντας τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συσπειρωθούν σε αυτούς και να ενισχύσουν τις δράσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ