Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Εκκληση προς την πολιτεία για τον κρατούμενο απεργό πείνας

Εκκληση στην πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας, έκανε με χτεσινή της παρέμβαση η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του. Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα ελληνικά Δικαστήρια όσο και από τη συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού».

  • Χημικά, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και ρίψεις νερού από το όχημα υδροβολής χρησιμοποίησε χτες η Αστυνομία για να διαλύσει συγκέντρωση για τον Δ. Κουφοντίνα, στο ύψος της Χ. Τρικούπη. Οταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κάνουν πορεία στην οδό Πανεπιστημίου, επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τους «οδήγησαν» μέχρι τα Χαυτεία. Η Αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ