Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στo νέο κέντρο - φυλακή

Μηχανοκίνητη πορεία την Κυριακή 28 Φλεβάρη στις 11 π.μ. οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ενάντια στη δημιουργία νέου κέντρου - φυλακής στο νησί. Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11 π.μ. στο πάρκο του ΙΚΑ.

Το Παλλεσβιακό Κέντρο απαιτεί: Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό. Να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων hot spots. Να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών. Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά.

Συγκεκριμένα, στο κάλεσμα σημειώνεται:

«Ούτε στην Καράβα ούτε στη Βάστρια ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά.

Τα σχέδια για νέα κλειστή δομή στο νησί μας θέλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης, συνεχίζοντας έτσι την πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας, μετατρέποντάς τα σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών, σε απέραντες φυλακές της ΕΕ.

Ενα χρόνο μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λεσβιακού λαού ενάντια στις "δυνάμεις κατοχής" των ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση, ενάντια στη δημιουργία κλειστού κέντρου στην Καράβα, η κυβέρνηση επανέρχεται αποφασισμένη. Προσπαθεί με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο να κάμψει τις διαθέσεις των νησιωτών, να τρομοκρατήσει το λαό για να υλοποιήσει ανεμπόδιστα τα σχέδια για τη νέα δομή. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα γεγονότα στο λιμάνι κατά την αποβίβαση των δυνάμεων καταστολής και όσα επακολούθησαν σε Διαβολόρεμα και Καράβα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης της Ελληνικής Αστυνομίας κατ' εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, προκειμένου να διακριβωθεί, όπως αναφέρεται, η τέλεση αδικημάτων "μεταξύ άλλων της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη βία, της ηθικής αυτουργίας άλλως συνέργειας σε αυθαίρετη κατάληψη οδοστρώματος και της στάσης και υποκίνησης σε αυτήν".

Ας το πάρουν χαμπάρι ότι τα σχέδιά τους θα μείνουν στα χαρτιά! Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του μεγαλειώδους αγώνα των νησιωτών δεν μας τρομάζει και δεν θα περάσει.

Την τελευταία λέξη την έχει ο λαός της Λέσβου!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς της Λέσβου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέου κέντρου - φυλακής και να αγωνιστούν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφασιστική απάντηση των νησιωτών(2022-01-08 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο στις 6 Οκτώβρη ενάντια στις φυλακές της ΕΕ για ξεριζωμένους(2021-09-29 00:00:00.0)
Νέο «όχι» στις «φυλακές» της ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες(2021-03-02 00:00:00.0)
Ο αγώνας των κατοίκων συνεχίζεται παρά την απίστευτη βία των ΜΑΤ(2020-02-27 00:00:00.0)
Τα ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου!(2020-02-26 00:00:00.0)
Απεργία αύριο ενάντια στα σχέδια για νέα κέντρα - φυλακές για τους ξεριζωμένους(2020-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ