Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΚΟ
Μόνο το ΚΚΕ μάς στηρίζει και λέει την αλήθεια για τη ΛΑΡΚΟ

Στην εξόρμηση - περιοδεία για τη διακίνηση των Θέσεων της ΚΕ συμμετείχε και ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεκάδες ήταν τα φύλλα που διακινήθηκαν σε εργάτες της ΛΑΡΚΟ από τις ΚΟ του ΚΚΕ, σε μια εξόρμηση κατά τη διάρκεια της οποίας κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, περπάτησε στους δρόμους του οικισμού της ΛΑΡΚΟ και στη Λάρυμνα. Σπίτι - σπίτι διέδωσαν την εφημερίδα μας, καλώντας τους εργαζόμενους να μελετήσουν τις Θέσεις της ΚΕ και να συμβάλουν στον προσυνεδριακό διάλογο με την πείρα που έχουν αποκτήσει από τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και τον αγώνα τους ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Αντίστοιχο κλίμα υποδοχής και αναγνώρισης του Κόμματος, του «Ριζοσπάστη» και των κομμουνιστών υπήρξε και στην εξόρμηση στην πύλη του εργοστασίου, όπου πολλοί εργαζόμενοι, εκτός του να προμηθευτούν την εφημερίδα, στάθηκαν για να συζητήσουν με την αντιπροσωπεία του Κόμματος.

«Δουλειά και αξιοπρέπεια»

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και οι πιέσεις της κυβέρνησης να συναινέσουν οι εργαζόμενοι στις απολύσεις και στο χτύπημα των δικαιωμάτων τους, ως αποτέλεσμα των διαλυτικών σχεδιασμών της κυβέρνησης στην ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφεραν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι: «Θέλουμε δουλειά και αξιοπρέπεια, όχι τις αποζημιώσεις και τα ταξίματα που μας πετάνε για να μας διασπάσουν και να μας στείλουν στην ανεργία και στα σπίτια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά εργαζόμενος. «Εμείς δουλεύουμε και παράγουμε. Ετσι έχουμε μάθει να βγάζουμε το μεροκάματο. Με 33 ευρώ βασικό μισθό στα καμίνια. Ακόμη έχω κομμάτι μέταλλο μέσα στο μάτι και σημάδια σε όλο το κορμί. Αυτό να πείτε σε όσους λένε για καλοπληρωμένους εργάτες», συμπλήρωσε συνάδελφός του.

«Απαξίωσαν το εργοστάσιο και τα μεταλλεία την ώρα που θα έπρεπε η παραγωγή να είναι στο φουλ. Βιάζονται να μας ξεφορτωθούν. Τάζουν διάφορα, φανερά και κρυφά, ενώ την ίδια στιγμή διαχωρίζουν μέσα από τους δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς το εργοστάσιο από τα μεταλλεία, διαλύοντας την ενιαία παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ», σημειώνει ένας άλλος εργαζόμενος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ, εκτός από τους εκατοντάδες εργαζόμενους οδηγούν στην καταστροφή και τις τοπικές κοινωνίες.

Τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα και στα αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μετέφερε από την πλευρά του ο Κ. Παρασκευάς, καλώντας τους να διαφυλάξουν την ενότητά τους και να παλέψουν για το δικαίωμα στη δουλειά. Την αναγνώριση της συμβολής και της στήριξης του ΚΚΕ, των κομμουνιστών της περιοχής και του «Ριζοσπάστη» σημείωσαν αρκετοί εργαζόμενοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μόνο το ΚΚΕ μάς στηρίζει πραγματικά και λέει την αλήθεια για τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους».

Η ΕΝΠΕ απέρριψε ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Την καταψήφιση και απόρριψη του ψηφίσματος για τη στήριξη του αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΝΔ, μαζί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της Ενωσης, Τάσος Τσιαπλές. Η παράταξη του ΚΙΝΑΛ ψήφισε «λευκό». Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «οι επικεφαλής των παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δικαιολογήσουν την απόρριψη του ψηφίσματος και να κρύψουν ουσιαστικά τη συμφωνία τους με την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που ακολουθούν τόσο οι σημερινοί όσο και προηγούμενες κυβερνήσεις στη ΛΑΡΚΟ, κατηγόρησαν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" για "βιομηχανία ψηφισμάτων", αν και έχει υποβάλει μόλις 3 ψηφίσματα στους 15 περίπου μήνες θητείας του ΔΣ, ενώ χαρακτήρισαν "μη ενωτικό" το περιεχόμενο του ψηφίσματος, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν σε τι διαφωνούν ή να καταθέσουν κάποιο άλλο ψήφισμα».

Παράλληλα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσαν Ερώτηση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και πώς πρόκειται να αντιδράσουν η περιφερειακή αρχή και οι υπόλοιπες παρατάξεις στις επικείμενες απολύσεις και τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης για δήθεν προστασία των εργαζομένων, χωρίς να δοθεί καμία συγκεκριμένη απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ